Υλικά
- 3 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλιά του γλυκού σόδα
- 1 1/2 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
- 1/2 κουταλιά του γλυκού γαρίφαλο
- 1/2 κουταλιά του γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
- 1/2 κουταλιά του γλυκού μοσχοκάρυδο
- ελάχιστο αλάτι
- 1 1/2 φλιτζάνι αλεσμένα καρύδια, αμύγδαλα, φουντούκια
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι μέλι
- 1 φλιτζάνι αραβοσιτέλαιο
- 1κουταλιά του γλυκού νες καφέ διαλυμένο σε 1/2 φλιτζάνι νερό
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να φουσκώσουν και προσθέτουμε το λάδι το νες καφέ και το μέλι ανακατεύοντας πολύ καλά.
Σε μια λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι τη σόδα και ανακατεύουμε με τα μπαχαρικά και ρίχνουμε εναλλάξ με τους ξηρούς καρπούς στο μείγμα των αυγών.
Εάν η ζύμη είναι πολύ σφιχτή την αραιώνουμε με 1/2 φλ. νερό. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και 10 λεπτά περίπου σε βουτυρωμένη φόρμα.