Υλικά
- Για 4-6 άτομα
- 2 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής κίτρινο
- 150 γραμμάρια φυτική μαργαρίνη
- 2 ποτήρια σιμιγδάλι
- 2 1/2 κούπες καφέ ζάχαρη
- 5 κούπες νερό
- 1 κούπα κορν φλάουρ
- 1 ξύσμα λεμονιού
Τρόπος παρασκευής – Εκτέλεση συνταγής
Ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με 1 κούπα κρύο νερό. Ζεσταίνουμε τις υπόλοιπες 4 κούπες νερό και τις αναμιγνύουμε με το σιμιγδάλι.
Σ’ ένα κατσαρολάκι λιώνουμε τη ζάχαρη με τη μαργαρίνη, το ξύσμα λεμονιού και το χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Αφήνουμε να βράσουν για λίγο και μετά αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί. Βάζουμε το χαλβά σε μια φόρμα βουτυρωμένη και τον αφήνουμε να κρυώσει τουλάχιστον για 30 λεπτά.