Υλικά
- λίγο βούτυρο για τη φόρμα
- 1 κιλό καρότα
- 2 κρεμμύδια
- 20 γραμμάρια βούτυρο
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι και πιπέρι
- 150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 250 γραμμάρια αλεύρι
- 125 γραμμάρια βούτυρο
- λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι, το βούτυρο, λίγο αλάτι και ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά. Σε μια βουτυρωμένη φόρμα στρώνουμε τη ζύμη και τη βάζουμε στο ψυγείο.
Έπειτα καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες, ενώ ψιλοκόβουμε και τα κρεμμύδια. Βάζουμε στη φωτιά το βούτυρο και το λάδι, και μόλις ζεσταθούν ρίχνουμε τα κρεμμύδια να ξανθύνουν. Προσθέτουμε τα καρότα, αλάτι, πιπέρι, 1/2 φλιτζάνι νερό, και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15 λεπτά περίπου.
Στη συνέχεια ρίχνουμε στη φόρμα τη γέμιση από τα καρότα και ψήνουμε για 20 λεπτά με πάνω και κάτω αντίσταση στους 225 βαθμούς στη χαμηλή σχάρα του φούρνου.
Τέλος, περιχύνουμε ομοιόμορφα την τάρτα με κρέμα γάλακτος, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και ψήνουμε στο φούρνο για άλλα 5 λεπτά.