Υλικά
- 2 φλ. τσαγιού νερό
- 1 φλ. τσαγιού κινόα, πλυμένη
- 2 γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο μπρόκολο
- 1 κίτρινη πιπεριά, σε κύβους
- 1 κόκκινη πιπεριά, σε κύβους
- 1/2 αγγούρι ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
- Για το ντρέσινγκ: 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο, 2 κ. σ. σιρόπι σφενδάμου, το χυμό από 1/2 λεμόνι, το χυμό από μισό λάιμ, 1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο κόλιανδρο, αλάτι και αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Βάλτε το νερό και την κινόα να βράσουν σε μια κατσαρόλα. Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή, σκεπάστε και σιγοβράστε μέχρι η κινόα να μαλακώσει, 15 έως 20 λεπτά. Αφήστε την στην άκρη για να κρυώσει.
- Τοποθετήστε τις γλυκοπατάτες σε ένα ταψί με ελαιόλαδο και ψήστε τις στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν, 20 έως 25 λεπτά. Αφήστε τις στην άκρη να κρυώσουν.
- Ανακατέψτε το μπρόκολο, την κίτρινη πιπεριά, την κόκκινη πιπεριά και το αγγούρι σε ένα μεγάλο μπολ και στη συνέχεια προσθέστε την κινόα και τις γλυκοπατάτες.
- Ανακατέψτε το ελαιόλαδο, το σιρόπι σφενδάμου, το χυμό λεμονιού, το χυμό λάιμ, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μικρό μπολ. Ανακατέψτε το ντρέσινγκ στη σαλάτα και γαρνίρετε με κόλιανδρο.