Υλικά
Υλικά για 4-6 άτομα
– 300 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (ή αλεύρι + 2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ)
– 3 αυγά
– 100ml μέλι
– 3 μήλα ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα (περίπου 250 γραμμάρια)
– 80 ml καλαμποκέλαιο ή άλλο λάδι
– 50 γραμμάρια σταφίδες ξανθές
– 60 γραμμάρια καρύδια, χοντροκομμένα
– 1 πρέζα κανέλα
– Άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.
2. Ανακατέψτε τα αυγά με το μέλι και κοσκινίστε το αλεύρι (αν χρησιμοποιείτε απλό αλεύρι κοσκινίστε το με το μπέικιν πάουντερ). Στη συνέχεια ρίχνετε το κοσκινισμένο αλεύρι μέσα στο μείγμα του αυγού και ανακατεύετε με σύρμα ή μίξερ.
3. Στη συνέχεια διπλώνετε το μείγμα με τις σταφίδες, την κανέλα, τα καρύδια και το ελαιόλαδο. Στο τέλος προσθέστε τα μήλα ψιλοκομμένα και ανακατεύετε.
4. Τέλος βουτυρώστε μια στρογγυλή λυόμενη φόρμα 28 εκ. και απλώστε ένα φύλλο λαδόκολλα στον πάτο της φόρμας. Στη συνέχεια χύνετε το μείγμα κέικ στη φόρμα και ψήνετε για 55 – 60 λεπτά στις αντιστάσεις.
5. Αφήστε 10 λεπτά να κρυώσει, ξεφορμάρετε και σερβίρετε πασπαλίζοντας με άχνη ζάχαρη.