Υλικά
- 4 φιλέτα σολομού
- 2 κ. σ. καστανή ζάχαρη
- 1 κ. σ. μέλι
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο, χωρισμένο
- 1 κ. σ. σκόνη τσίλι
- 1 κ. γλ. κύμινο
- 1/8 κ. γλ. αλάτι
- 1/2 κ. γλ. πιπέρι
- 2 φλιτζάνια μαγειρεμένο καστανό ρύζι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ συνδυάστε το μέλι και τη 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και βουρτσίστε ελαφρά με το μείγμα κάθε φιλέτο σολομού.
- Σε ένα άλλο μπολ συνδυάστε την καστανή ζάχαρη με το τσίλι, το αλάτι, το πιπέρι και το κύμινο. Χρησιμοποιώντας τα χέρια σας, τρίψτε το μείγμα στις σάρκες των φιλέτων σολομού.
- Θερμάνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια- υψηλή φωτιά και προσθέστε την άλλη κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.
- Όταν ζεσταθεί, προσθέστε το φιλέτο σολομού με την πέτσα προς τα κάτω και μειώστε αμέσως τη φωτιά σε μέτρια- χαμηλή.
- Μαγειρέψτε το σολομό για 7 λεπτά, γυρίστε από την άλλη πλευρά και τηγανίστε για επιπλέον 1- 2 λεπτά.
- Αφαιρέστε από τη φωτιά και σερβίρετε κάθε φιλέτο με το καστανό ρύζι.