Υλικά

  • 3 κεφάλια μπρόκολο
  • 2 κ. σ. λάδι
  • 1 κ. σ χυμό λεμονιού
  • 1/4 φλ. τσαγιού παρμεζάνα
  • 2 κ. γλ. σκόνη σκόρδου
  • 1/2 κ. γλ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 1 κ. γλ. πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  2. Πλύνετε καλά το μπρόκολο και διαχωρίστε τα μπουκετάκια του.
  3. Τοποθετήστε το μπρόκολο σε ένα ταψί και γαρνίρετε με το αλάτι και το πιπέρι, τη σκόνη σκόρδου, την παρμεζάνα και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού.
  4. Ρίξτε το λάδι και το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε καλά.
  5. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 35- 40 λεπτά.
  6. Αφήστε να κρυώσει 5 λεπτά και απολαύστε.