Υλικά
- 3 κεφάλια μπρόκολο
- 2 κ. σ. λάδι
- 1 κ. σ χυμό λεμονιού
- 1/4 φλ. τσαγιού παρμεζάνα
- 2 κ. γλ. σκόνη σκόρδου
- 1/2 κ. γλ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού
- 1 κ. γλ. αλάτι
- 1 κ. γλ. πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Πλύνετε καλά το μπρόκολο και διαχωρίστε τα μπουκετάκια του.
- Τοποθετήστε το μπρόκολο σε ένα ταψί και γαρνίρετε με το αλάτι και το πιπέρι, τη σκόνη σκόρδου, την παρμεζάνα και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού.
- Ρίξτε το λάδι και το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε καλά.
- Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 35- 40 λεπτά.
- Αφήστε να κρυώσει 5 λεπτά και απολαύστε.