Υλικά
Η μαγειρική στο πυρέξ είναι πλέον παραδοσιακή, την έκανε και την κάνει κάθε κουρασμένη μητέρα για να ξεγελάσει τα παιδιά της και να φάνε τα περισσεύματα από το χθεσινό φαγητό.
Μόνο που το ψήσιμο στο πυρέξ παραμένει ένας από τους γρηγορότερους, καλύτερους και φτηνότερους τρόπους να βάζεις ένα υγιεινό και χορταστικό πιάτο στο τραπέζι σου.
Επειδή όλα ψήνονται εδώ στους δικούς τους χυμούς, δεν χρειάζεσαι περιττά λάδια και τόνους αλάτι για να πάρεις λίγη γεύση.
Το πυρέξ έχει ωστόσο τα δικά του μικρά μυστικά για να αποδώσει όλη τη γεύση που μόνο εκείνο ξέρει. Και μας τα λέει ο David Zinczenko, ο άνθρωπος πίσω από τον μπεστ σέλερ τσελεμεντέ «Zero Belly Cookbook».
Πέρνα τα υλικά από τον τρίφτη
Ο τρίφτης είναι ως μέθοδος ευκολότερος και γρηγορότερος από το τεμάχισμα με το μαχαίρι. Ο Zinczenko θεωρεί ωστόσο πως τα μικρότερα κομμάτια που αποδίδει ο τρίφτης είναι καταλληλότερα για το πυρέξ, καθώς δεν χρειάζονται σοτάρισμα. Περνάμε λοιπόν από τον τρίφτη καρότα, κρεμμύδια, σκόρδα και ό,τι άλλο και είναι έτοιμα για το πυρέξ.