Υλικά

  • 1 φλ. τσαγιού σουσάμι (κατά προτίμηση βιολογικό)
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο (κατά προτίμηση βιολογικό)
  • Αλάτι προαιρετικά

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Τοποθετήστε το σουσάμι σε μία λαδόκολλα, απλώστε καλά και ψήστε για 6 λεπτά.
  3. Ανακατέψτε, απλώστε και πάλι και ψήστε για επιπλέον 6- 8 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  4. Τοποθετήστε το ψημένο σουσάμι σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και αλέστε για περίπου 1 λεπτό.
  5. Προσθέστε σιγά σιγά το λάδι και συνεχίστε το χτύπημα για ακόμη δύο λεπτά, μέχρι να έχετε ένα ομογενοποιημένο μείγμα σε μορφή αλείμματος.