Υλικά
- 1 φλ. τσαγιού σουσάμι (κατά προτίμηση βιολογικό)
- 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο (κατά προτίμηση βιολογικό)
- Αλάτι προαιρετικά
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Τοποθετήστε το σουσάμι σε μία λαδόκολλα, απλώστε καλά και ψήστε για 6 λεπτά.
- Ανακατέψτε, απλώστε και πάλι και ψήστε για επιπλέον 6- 8 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
- Τοποθετήστε το ψημένο σουσάμι σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και αλέστε για περίπου 1 λεπτό.
- Προσθέστε σιγά σιγά το λάδι και συνεχίστε το χτύπημα για ακόμη δύο λεπτά, μέχρι να έχετε ένα ομογενοποιημένο μείγμα σε μορφή αλείμματος.