Υλικά
150 γρ. βούτυρο
220 γρ. τυρί κρέμα
Σκόρδο σε σκόνη
500 ml γάλα
200 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
Πιπέρι
Εκτέλεση
Βήμα 1: Λιώνετε το βούτυρο σε μια αντικολλητική κατσαρόλα ή τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία.
Βήμα 2: Προσθέτετε το τυρί κρέμα και την σκόνη σκόρδου, ανακατεύοντας με σύρμα μέχρι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε γάλα, λίγο λίγο κάθε φορά, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα.
Βήμα 3: Προσθέτετε την παρμεζάνα και το πιπέρι και κατεβάζετε από το μάτι όταν η σάλτσα πήξει.
Βήμα 4: Αν είναι πολύ πηχτή, μπορείτε να την αραιώσετε όσο θέλετε με λίγο γάλα.
Βήμα 5: Σερβίρετε αμέσως πάνω σε ζυμαρικά ή κρέας.