Υλικά
Γνωρίζατε ότι χρησιμοποιώντας τις παγοθήκες σας για να παγώσετε διάφορα τρόφιμα, και όχι νερό για να κάνετε παγάκια, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα και να μειώσετε τα απόβλητά σας στο περιβάλλον; Παρακάτω θα πάρετε κάποιες ιδέες για το ποιες τροφές μπορείτε να αποθηκεύσετε σε αυτές, με τέτοιο τρόπο ώστε μελλοντικά να σας είναι ιδιαιτέρως πρακτικές στη χρήση τους. Βότανα Μην αφήνετε τα βότανα στο ψυγείο σας να χαλάσουν, αν δεν τα χρησιμοποιείτε σε καθημερινή βάση. Πλύντε τα, καθαρίστε τα, ψιλοκόψτε τα και τοποθετήστε τα σε παγοθήκες με λίγο λάδι ή τον αγαπημένο σας ζωμό. Καταψύξτε τους κύβους βοτάνων και χρησιμοποιήστε τους αργότερα στις αγαπημένες σας συνταγές. Σκόρδο Τρίψτε το σκόρδο και στη συνέχεια παγώστε το, τοποθετώντας το σε μερίδες μέσα στις κοιλότητες της παγοθήκης σας. Μακροπρόθεσμα, θα δείτε ότι εξοικονομείτε και χρόνο και χρήματα. Χυμό λεμονιού Από τα πιο διαδεδομένα τρόφιμα που μπορείτε να παγώσετε σε παγοθήκες. Αν τα βρείτε σε καλή τιμή στην αγορά, προμηθευτείτε λίγα περισσότερα, στίψτε τα σε χυμό και παγώστε τα στην κατάψυξη. Καθόλη την διάρκεια του χρόνου θα έχετε ολόφρεσκο χυμό λεμονιού για να χρησιμοποιείτε στις συνταγές σας. Αχρηστιμοποίητα συστατικά συνταγών Πόσες φορές δεν έχετε προμηθευτεί τις απαραίτητες πρώτες ύλες (κρέμα γάλακτος, βουτυρόγαλα, γάλα καρύδας κ.α.) για μία συνταγή, και ό,τι υλικό περίσσεψε το αποθηκεύσατε στο ψυγείο και μία ή και παραπάνω εβδομάδες, καταλήγοντας τελικά να το πετάξετε; Αντ’ αυτού, χρησιμοποιήστε μία θήκη για παγάκια για να το καταψύξετε και να το έχετε έτοιμο παγωμένο για την επόμενη φορά που θα το χρειαστείτε.