Υλικά

Για να μη βγει ξινή μια σάλτσα ντομάτας, όλοι ξέρουν πως κάποιο γλυκαντικό είναι απαραίτητο. Αυτό δεν σημαίνει ωστόσο πως πρέπει να είναι σώνει και καλά η ζάχαρη αυτό. Η μαγειρική σόδα είναι πάντα μια καλή ιδέα, δεν είναι όμως η μόνη εναλλακτική στη ζάχαρη. Γιατί το ίδιο ακριβώς κάνει και το καρότο. Το καρότο εξουδετερώνει την οξύτητα της ντομάτας, προσθέτοντας επίσης και μια ήπια γλυκύτητα στο πιάτο. Ξεφλουδίζουμε λοιπόν ένα ολόκληρο καρότο και το βάζουμε μέσα στη σάλτσα, καθ’ όλη τη διάρκεια του μαγειρέματός της. Όταν η σάλτσα γίνει, το αφαιρούμε και το μαγικό του έχει ήδη γίνει…