Υλικά
- 6 γυάλινα βάζα 450 γρ.
- 5 1/2 κιλά ντομάτες ξεφλουδισμένες
- 3 φλ. τσαγιού κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλικομμένες
- 1 1/2 φλ. τσαγιού μηλόξυδο
- 1/2 φλ. τσαγιού μπέρμπον
- 1 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
- 1 κ. σ. σκόνη σκόρδου
- 1 κ.σ. σκόνη μουστάρδας
- 2 κ. σ. καπνιστή πάπρικα
- 1 κ. γλ. πιπέρι καγιέν
- 2 κ. γλ. φλέικς τσίλι
- 2 κ. σ. αλάτι
Εκτέλεση
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίξτε τις ντομάτες, το κρεμμύδι και το σκόρδο και αφήστε να πάρουν μια βράση.
- Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για ακόμη 30 λεπτά, έως ότου τα λαχανικά μαλακώσουν πολύ.
- Μετατρέψτε το μείγμα της ντομάτας σε πουρέ, με την βοήθεια ενός επεξεργαστή τροφίμων.
- Τοποθετείστε τον πουρέ ντομάτας και πάλι στην κατσαρόλα και προσθέστε και τα υπόλοιπα υλικά.
- Βράστε σε υψηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας συχνά.
- Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε έως ότου το μείγμα γίνει πιο πηχτό και αποκτήσει ένα σκούρο χρώμα, για περίπου 1- 1,5 ώρες, ανακατεύοντας περιστασιακά.
- Αποστειρώστε τα γυάλινα βάζα, γεμίστε τα με την σος μπάρμπεκιου αφήνοντας λίγο κενό, και βράστε για 20 λεπτά στο νερό.
- Αφήστε να κρυώσουν για 12- 24 ώρες και απολαύστε.