Υλικά
- 1 κιλό κιμά βοδινό ή χοιρινό (περασμένο 2 φορές από τη μηχανή του κιμά)
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- 1 φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζανάκι βαλσάμικο
- 2 κουταλάκια μουστάρδα με κόκκους
- 3 κουταλιές κέτσαπ
- 1 κουταλάκι αποξηραμένο βασιλικό
- ½ κουταλάκι πάπρικα
- ½ κουταλάκι κάρι
- ½ κουταλάκι σκόρδο σε σκόνη
- ½ φλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 2 αβγά
- 2 κουταλιές βρώμη
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
Εκτέλεση
- Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και όταν κάψει σοτάρετε το κρεμμύδι για 1 λεπτό περίπου, μέχρι δηλαδή να γίνει διάφανο.
- Ρίχνετε το βαλσάμικο και ανακατεύετε μέχρι να εξατμιστεί. Το αφήνετε να κρυώσει.
- Βάζετε τον κιμά στον κάδο του μίξερ και προσθέτετε το κρεμμύδι, τη μουστάρδα, την κέτσαπ, το βασιλικό, την πάπρικα, το κάρι, το σκόρδο, το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι.
- Χτυπάτε το μείγμα για 5 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα. Με αυτή τη διαδικασία τα μπιφτέκια γίνονται πιο αφράτα.
- Κατόπιν, προσθέτετε τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα για ακόμα 2 λεπτά.
- Τέλος, προσθέτετε τη βρώμη και χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθεί με το υπόλοιπο μείγμα.
- Σταματάτε το μίξερ και πλάθετε τα μπιφτέκια.
- Βάζετε τα μπιφτέκια σε ένα ταψί και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-25 λεπτά, ανάλογα με το κρέας που θα χρησιμοποιήσετε, χωρίς να τα γυρίσετε.