Υλικά

  • 1 κιλό κιμά βοδινό ή χοιρινό (περασμένο 2 φορές από τη μηχανή του κιμά)
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 1 φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζανάκι βαλσάμικο
  • 2 κουταλάκια μουστάρδα με κόκκους
  • 3 κουταλιές κέτσαπ
  • 1 κουταλάκι αποξηραμένο βασιλικό
  • ½ κουταλάκι πάπρικα
  • ½ κουταλάκι κάρι
  • ½ κουταλάκι σκόρδο σε σκόνη
  • ½ φλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 2 αβγά
  • 2 κουταλιές βρώμη
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι καγιέν

Εκτέλεση

  1. Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και όταν κάψει σοτάρετε το κρεμμύδι για 1 λεπτό περίπου, μέχρι δηλαδή να γίνει διάφανο.
  2. Ρίχνετε το βαλσάμικο και ανακατεύετε μέχρι να εξατμιστεί. Το αφήνετε να κρυώσει.
  3. Βάζετε τον κιμά στον κάδο του μίξερ και προσθέτετε το κρεμμύδι, τη μουστάρδα, την κέτσαπ, το βασιλικό, την πάπρικα, το κάρι, το σκόρδο, το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι.
  4. Χτυπάτε το μείγμα για 5 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα. Με αυτή τη διαδικασία τα μπιφτέκια γίνονται πιο αφράτα.
  5. Κατόπιν, προσθέτετε τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα για ακόμα 2 λεπτά.
  6. Τέλος, προσθέτετε τη βρώμη και χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθεί με το υπόλοιπο μείγμα.
  7. Σταματάτε το μίξερ και πλάθετε τα μπιφτέκια.
  8. Βάζετε τα μπιφτέκια σε ένα ταψί και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-25 λεπτά, ανάλογα με το κρέας που θα χρησιμοποιήσετε, χωρίς να τα γυρίσετε.