Υλικά
- 500 γρ. στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και δέρμα
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο
- 240 γρ. φρέσκο σπανάκι
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- Μια πρέζα αλάτι
- 1/2 φλ. τσαγιού τυρί cottage με χαμηλά λιπαρά
- 1 φλ. τσαγιού τυρί μοτσαρέλα, χωρισμένο σε δύο μέρη
- 1 ασπράδι αυγού
- Ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό, για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώστε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί.
- Σφυροκοπήστε ελαφρά κάθε στήθος κοτόπουλου σε ομοιόμορφο πάχος, αλλά μην το κάνετε πολύ λεπτό. Κόψτε μια τσέπη στο πλάι κάθε στήθους κοτόπουλου και ανοίξτε το προσεκτικά σαν βιβλίο -μην το κόψετε. Αλατοπιπερώστε και αφήνετε στην άκρη.
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Προσθέστε το σπανάκι και το σκόρδο, αλατίστε με μια πρέζα αλάτι και μαγειρέψτε για 2 λεπτά ή μέχρι να μαραθεί, ανακατεύοντας συχνά.
- Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε το σπανάκι να κρυώσει.
- Όταν κρυώσει αρκετά, συνδυάστε το σπανάκι, το τυρί cottage, 1/2 φλιτζάνι τυρί μοτσαρέλα, το ασπράδι αυγού, αλάτι και πιπέρι σε ένα μπολ. Ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν καλά.
- Βάλτε ομοιόμορφα το μείγμα σπανακιού στην τσέπη που ανοίξατε στα στήθη κοτόπουλου.
- Σφραγίστε τα στήθη κοτόπουλου με μια οδοντογλυφίδα και μεταφέρετε τα στο ταψί.
- Σκεπάστε το σκεύος και ψήστε για 25 λεπτά.
- Ξεσκεπάστε και πασπαλίστε με το υπόλοιπο τυρί μοτσαρέλα.
- Βάλτε ξανά στο φούρνο και συνεχίστε το ψήσιμο για 20 λεπτά ακόμα ή μέχρι να λιώσει το τυρί και να ψηθεί το κοτόπουλο.
- Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε το να σταθεί 10 λεπτά.