Υλικά

  • 500 γρ. στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και δέρμα
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 240 γρ. φρέσκο σπανάκι
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • Μια πρέζα αλάτι
  • 1/2 φλ. τσαγιού τυρί cottage με χαμηλά λιπαρά
  • 1 φλ. τσαγιού τυρί μοτσαρέλα, χωρισμένο σε δύο μέρη
  • 1 ασπράδι αυγού
  • Ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό, για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώστε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί.
  2. Σφυροκοπήστε ελαφρά κάθε στήθος κοτόπουλου σε ομοιόμορφο πάχος, αλλά μην το κάνετε πολύ λεπτό. Κόψτε μια τσέπη στο πλάι κάθε στήθους κοτόπουλου και ανοίξτε το προσεκτικά σαν βιβλίο -μην το κόψετε. Αλατοπιπερώστε και αφήνετε στην άκρη.
  3. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Προσθέστε το σπανάκι και το σκόρδο, αλατίστε με μια πρέζα αλάτι και μαγειρέψτε για 2 λεπτά ή μέχρι να μαραθεί, ανακατεύοντας συχνά.
  4. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε το σπανάκι να κρυώσει.
  5. Όταν κρυώσει αρκετά, συνδυάστε το σπανάκι, το τυρί cottage, 1/2 φλιτζάνι τυρί μοτσαρέλα, το ασπράδι αυγού, αλάτι και πιπέρι σε ένα μπολ. Ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν καλά.
  6. Βάλτε ομοιόμορφα το μείγμα σπανακιού στην τσέπη που ανοίξατε στα στήθη κοτόπουλου.
  7. Σφραγίστε τα στήθη κοτόπουλου με μια οδοντογλυφίδα και μεταφέρετε τα στο ταψί.
  8. Σκεπάστε το σκεύος και ψήστε για 25 λεπτά.
  9. Ξεσκεπάστε και πασπαλίστε με το υπόλοιπο τυρί μοτσαρέλα.
  10. Βάλτε ξανά στο φούρνο και συνεχίστε το ψήσιμο για 20 λεπτά ακόμα ή μέχρι να λιώσει το τυρί και να ψηθεί το κοτόπουλο.
  11. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε το να σταθεί 10 λεπτά.