Τα μοναδικά οφέλη των συστατικών του κάνουν το συγκεκριμένο ρόφημα να ξεχωρίζει για τις ευεργετικές ιδιότητές του. O κουρκουμάς (ή κιτρινόριζα) έχει πανίσχυρη αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση που προστατεύει τον οργανισμό μας από καρδιοπάθειες και καρκίνο. Παρόμοια δράση έχει και το τζίντζερ που μειώνει τον κίνδυνο για καρδιακά προβλήματα, ενισχύει το ανοσοποιητικό και βελτιώνει την πέψη. Τέλος, η αντιμικροβιακή κανέλα δίνει μοναδική γεύση και προστατεύει τη στοματική κοιλότητα από λοιμώξεις. Το λάδι καρύδας είναι απαραίτητο γιατί καθιστά τον κουρκουμά ακόμα πιο απορροφήσιμο.

Υλικά (2 κούπες)

  • 2 κούπες γάλα (κατά προτίμηση αμυγδάλου ή καρύδας)
  • 1½–2 κ.γ. κουρκουμά σε σκόνη
  • ½–1 κ.γ. σκόνη τζίντζερ
  • ¼–½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 κ.γ. λάδι καρύδας
  • 1 κ.γ. μέλι
  • ½ κ.γ. κανέλα σε σκόνη

Εκτέλεση

  • Βήμα 1: Ζεσταίνουμε το γάλα με τα υπόλοιπα υλικά σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ζεσταθεί καλά, αλλά όχι να βράσει.
  • Βήμα 2: Καθ’ όλη τη διάρκεια ανακατεύουμε για να διαλυθούν τα υλικά.
  • Βήμα 3: Σουρώνουμε το μείγμα και σερβίρουμε όσο είναι ζεστό.

Διατροφική αξία ανά κούπα

  • Ενέργεια: 156 kcal
  • Υδατάνθρακες: 12,9 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 7,8 γρ.
  • Λιπαρά: 6,9 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 3,2 γρ.