Οι κόκκινες πιπεριές αποτελούν βασική πηγή βιταμινών Α και C, και φολικού οξέος. Είναι γεμάτες με αντιοξειδωτικά και βοηθούν στην υγιή νυχτερινή όραση. Οι συνδυασμένες επιδράσεις των βιταμινών Α και C, μαζί και με το λυκοπένιο, καθιστούν την κόκκινη πιπεριά κορυφαία υπερτροφή. Το λυκοπένιο είναι αυτό που δίνει το κόκκινο χρώμα τόσο στις πιπεριές όσο και στις ντομάτες. Είναι μια πολύ γευστική επιλογή με λίγες θερμίδες και βοηθούν στην απώλεια βάρους. Ενδεικτικά, τα 100 γρ. (περίπου 1 κούπα) αντιστοιχούν σε 30 θερμίδες, ενώ δεν περιέχουν καθόλου λιπαρά ή χοληστερόλη.

Υλικά (για 4 μερίδες)

  • 4 κόκκινες πιπεριές
  • 1/4 ματσάκι βασιλικό φρέσκο
  • 60 γρ. ηλιόσπορο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 120 γρ. ανθότυρο
  • 3 κ.σ. διατροφική μαγιά
  • 1/4 κ.γ. κουρκουμά
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1: Κόβουμε τις πιπεριές σε κομμάτια ίσα με 3 δάχτυλα και ψήνουμε με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι για 30-40’ στις αντιστάσεις.
Βήμα 2: Όταν είναι έτοιμες, τις αλέθουμε στο μπλέντερ.
Βήμα 3: Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε το άλεσμα μέχρι να γίνει μια συμπαγής σάλτσα. Αν θέλουμε τη σάλτσα μας πιο υδαρή, αραιώνουμε με ελάχιστο χλιαρό νερό.

Διατροφική αξία ανά κούπα

  • Ενέργεια: 118 kcal
  • Υδατάνθρακες: 7,9 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 6,7 γρ.
  • Λιπαρά: 9,5 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 1,1 γρ.