Υλικά
- 125 γρ. βούτυρο
- 125 γρ. μαύρη σοκολάτα, χοντροκομμένη
- 2 αυγά
- 175 γρ. ζάχαρη άχνη
- 80 γρ. απλό αλεύρι
- 20 γρ. κακάο σε σκόνη
- 40 γρ. λευκή σοκολάτα
Εκτέλεση
- Λιώστε το βούτυρο και τη μαύρη σοκολάτα μαζί σε ένα μικρό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά ή στο φούρνο μικροκυμάτων σε δόσεις των 30 δευτερολέπτων. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει για λίγα λεπτά.
- Στρώστε μια τετράγωνη φόρμα για κέικ (που να χωράει στο air fryer) με λαδόκολλα.
- Ζεστάνετε το air fryer στους 160 βαθμούς.
- Χτυπήστε τα αυγά, τη ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι με ένα ηλεκτρικό σύρμα μέχρι να αποκτήσετε ένα κρεμώδες μείγμα.
- Κοσκινίστε το αλεύρι και το κακάο και ρίξτε μέσα το μείγμα της λιωμένης σοκολάτας και του βουτύρου. Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα ανακατέψτε απαλά τα πάντα μαζί μέχρι να ενωθούν ομοιόμορφα και, στη συνέχεια, ανακατέψτε τα κομματάκια λευκής σοκολάτας.
- Αδειάστε το μείγμα στην προετοιμασμένη φόρμα και ψήστε στον αέρα για 25- 35 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθεί και να κουνιέται ελαφρώς στο κέντρο.
- Αφήστε το να κρυώσει εντελώς πριν το κόψετε σε τετράγωνα.