Υλικά
- 1 κιλό αρνί
- 2 κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
- 1 κ. σ. ψιλοκομμένη ρίγανη ή 1 κ. γλ. αποξηραμένη
- 1/2 κ. γλ. κανέλα τριμμένη
- 2 ξυλάκια κανέλας, σπασμένα στη μέση
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 400 γρ. σάλτσα με ψιλοκομμένες ντομάτες
- 1,2 λίτρα ζεστό ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
- 400 γρ. κριθαράκι
- Φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Κόψτε το αρνί σε κομμάτια 4 εκατοστών και απλώστε το στη βάση ενός μεγάλου, φαρδιού σκεύους. Προσθέστε τα κρεμμύδια, τη ρίγανη, τα ξυλάκια κανέλας, την αλεσμένη κανέλα και το ελαιόλαδο και ανακατέψτε καλά.
- Ψήστε, χωρίς κάλυμμα, για 45 λεπτά, ανακατεύοντας στα μισά του χρόνου ψησίματος.
- Περιχύστε με τις ψιλοκομμένες ντομάτες και το ζωμό, σκεπάστε καλά και ψήστε για 1 1/2 ώρα, μέχρι το αρνί να είναι πολύ μαλακό.
- Αφαιρέστε τα ξυλάκια κανέλας και προσθέστε το κριθαράκι.
- Σκεπάστε ξανά και μαγειρέψτε για άλλα 20 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Το κριθαράκι θα πρέπει να έχει μαγειρευτεί και η σάλτσα να έχει πήξει.
- Πασπαλίστε με τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρετε με τραγανό ψωμί.