Υλικά
- 3 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
- 1/2 κ. γλ. αλάτι
- 3 κρόκους αυγού
- 1 φλ. τσαγιού βούτυρο
- Ξύσμα από ένα λεμόνι
- 1 3/4 φλ. τσαγιού πουρέ μήλου
- 1/2 κ. γλ. τριμμένη κανέλα
- 1/2 κ. γλ. τριμμένο γαρύφαλλο
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς.
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι.
- Χτυπήστε τους κρόκους αυγού με το βούτυρο και το ξύσμα λεμονιού, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και προσθέστε σιγά σιγά το μείγμα με το αλεύρι.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε τον πουρέ μήλου, με την κανέλα και το γαρύφαλλο.
- Τοποθετείστε σε μία φόρμα που έχετε βουτυρώσει τη μισή ζύμη, απλώστε το μείγμα με τον πουρέ μήλου και καλύψτε με την υπόλοιπη ζύμη.
- Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά.