Υλικά

  • 3 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 3 κρόκους αυγού
  • 1 φλ. τσαγιού βούτυρο
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 1 3/4 φλ. τσαγιού πουρέ μήλου
  • 1/2 κ. γλ. τριμμένη κανέλα
  • 1/2 κ. γλ. τριμμένο γαρύφαλλο

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς.
  2. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι.
  3. Χτυπήστε τους κρόκους αυγού με το βούτυρο και το ξύσμα λεμονιού, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και προσθέστε σιγά σιγά το μείγμα με το αλεύρι.
  4. Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε τον πουρέ μήλου, με την κανέλα και το γαρύφαλλο.
  5. Τοποθετείστε σε μία φόρμα που έχετε βουτυρώσει τη μισή ζύμη, απλώστε το μείγμα με τον πουρέ μήλου και καλύψτε με την υπόλοιπη ζύμη.
  6. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά.