Υλικά
- 1 κ. σ. βούτυρο
- 1/3 κούπα τσαγιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 250 γρ. σπανάκι
- 1/2 πακέτο ζύμη για τάρτα
- 4 μεγάλα αυγά
- 3/4 κούπα τσαγιού τυρί ρικότα
- 3/4 κούπα τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 1/3 τριμμένη παρμεζάνα
- 1 κ. σ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
- Μισό κ. γλ. αλάτι
- Λίγο πιπέρι
Εκτέλεση
- Λιώνετε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, προσθέτετε το κρεμμύδι και σοτάρετε για ένα λεπτό. Προσθέτετε το σπανάκι και αφήστε να μαραθεί για ένα λεπτό, ανακατεύοντας σταδιακά.
- Καλύψτε την κατσαρόλα και αφήστε να μαγειρευτεί για ένα λεπτό ακόμη. Κατεβάστε από την φωτιά και ανακατέψετε ελαφρώς.
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς. Τοποθετείστε τη ζύμη για την τάρτα σε ένα ταψί και καλύψτε τα πλαϊνά, επίσης με ζύμη, με την βοήθεια ενός πιρουνιού.
- Ψήστε την ζύμη στον προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά. Βγάλτε από τον φούρνο και αφήστε στην άκρη.
- Σε ένα μπλέντερ ανακατέψτε τα αυγά, με το τυρί ρικότα, την κρέμα, την παρμεζάνα, τον βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Ρίξτε το σπανάκι στο ταψί με τη ζύμη και από πάνω το μείγμα με τα αυγά.
- Ψήστε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι η τάρτα να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα. Αφήστε να κρυώσει δέκα λεπτά πριν σερβίρετε.