Υλικά
- 1-2 αγγούρια καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
- 1 λεμόνι (θα χρησιμοποιήσουμε το χυμό του)
- 2 κουταλιές της σούπας λευκό ξίδι
- 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 50 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένη
- 4 φυλλαράκια μέντας ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
- Για το ντρέσινγκ της σαλάτας, βάζετε σε ένα μπολ 2 κουταλιές της σούπας λευκό ξίδι, 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη,1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και το χυμό από μισό λεμόνι.
- Ανακατεύετε καλά ώστε να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Πλένετε τα αγγούρια πολύ καλά και τα αφήνετε με τη φλούδα τους.
- Αμέσως μετά τα κόβετε σε πολύ λεπτές φέτες.
- Τα μεταφέρετε σε μια σαλατιέρα και ρίχνετε από πάνω το ντρέσινγκ, τη θρυμματισμένη φέτα και τα φυλλαράκια μέντας ψιλοκομμένα.
- Τα αφήνετε περίπου 10 λεπτά ώστε να απορροφήσουν τη γεύση από το μείγμα και το σερβίρετε.