Υλικά

  • 250 γρ. αλεύρι
  • 2 αβγά
  • 150 γρ. βούτυρο γάλακτος, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πορτοκάλι ξύσμα

Εκτέλεση

  1. Στον κάδο του μίξερ ή σε μεγάλο μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι και προσθέτετε τα αβγά, το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι και το ξύσμα του πορτοκαλιού.
  2. Δουλεύετε το μείγμα με τον γάντζο ή με τα χέρια, έως ότου ομογενοποιηθούν καλά όλα τα υλικά και σχηματιστεί μια ενιαία ζύμη που να ξεκολλά από τα τοιχώματα.
  3. Αν είναι πολύ σφιχτή, προσθέτετε ελάχιστο νερό.
  4. Την καλύπτετε με μεμβράνη και την αφήνετε στο ψυγείο για 30′ να σφίξει.
  5. Πλένετε και καθαρίζετε τα μήλα. Αφαιρείτε τα κουκούτσια και τα χοντροκόβετε.
  6. Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα ζεσταίνετε τη ζάχαρη με το βούτυρο, μέχρι να γίνουν καραμέλα.
  7. Προσθέτετε τα μήλα κι ανακατεύετε να καραμελώσουν. Κατεβάζετε από το μάτι και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Προσθέτετε και την κανέλα κι ενώνετε.