Υλικά
- 400 γρ. ρεβίθια
- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι τριμμένο
- ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 φλιτζ. καφέ ρύζι
- χυμός από ένα φρέσκο λεμόνι
- 2 κ. σούπας αλεύρι
- 1 κ. σούπας σόδα
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένετε τα ρεβίθια και τα μουσκεύετε σε νερό από το βράδυ.
- Τα στραγγίζετε και τα ρίχνετε στη σόδα για 1 ώρα.
- Τα ξεπλένετε πολύ καλά. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε πέντε- έξι ποτήρια νερό και τα βράζετε.
- Μόλις το νερό κοχλάσει ρίχνετε τα ρεβίθια, το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο και αφήνετε να ψηθούν για μια ώρα.
- Δοκιμάζετε και αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο ζεστό νερό ακόμη.
- Ρίχνετε το ρύζι αφού το πλύνετε και τα «ψήνετε» όλα μαζί για ένα τέταρτο ακόμα, αφού έχετε αλατοπιπερώσει τα ρεβίθια.
- Διαλύετε στο λεμονοχυμό το αλεύρι και λίγο χλιαρό νερό, ανακατεύετε καλά και το ρίχνετε στην κατσαρόλα.
- Ανακατεύετε τα ρεβίθια με ξύλινη κουτάλα και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση για 3 λεπτά. Σερβίρετε ζεστά ή χλιαρά.