Υλικά
- 500 γρ. λιγκουίνι
- 250 γρ. καπνιστό σολομό
- 50 γρ. βούτυρο
- 50 ml. βότκα
- 250 ml. κρέμα γάλακτος πλήρης
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- ½ μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο
- 100 γρ. τυρί κρέμα
- ξύσμα από 2 λάιμ
- αλάτι
- τριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζετε τα λιγκουίνι σε αρκετό αλατισμένο νερό. Μόλις βράσουν, τα σουρώνετε και κρατάτε 200 ml. από το νερό του βρασίματος.
- Καίτε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνετε το βούτυρο, το σολομό και μαγειρεύετε για 1 λεπτό μέχρι να πάρει χρώμα, ανακατεύοντας με μια κουτάλα.
- Ρίχνετε τη βότκα και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος.
- Μαγειρεύετε για 2 λεπτά και προσθέτετε το νερό από το βράσιμο και τα μακαρόνια. Συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνετε το τυρί κρέμα, τον άνηθο, το φρέσκο κρεμμυδάκι, αλάτι, πιπέρι και το ξύσμα λάιμ.
- Ανακατεύετε με μια τσιμπίδα και σερβίρετε ζεστό σε πιάτα.