Υλικά
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 2 κ.γ. baking powder
- κανέλα
- μοσχοκάρυδο
- τριμμένο τζίντζερ
- 200 γρ. μαργαρίνη κομμένη σε κύβους
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 φλιτζάνι πουρέ κολοκύθας
- 1 αβγό
- 1/3 του φλιτζανιού γάλα εβαπορέ
- 1 βανίλια
- 1/3 του φλιτζανιού σταφίδες
- λίγη ζάχαρη, ανακατεμένη με κανέλα και μοσχοκάρυδο τριμμένα
Εκτέλεση
- Βάλτε όλα τα στέρεα υλικά σε ένα μπολ (αλεύρι, baking, μυρωδικά και αλάτι) και ανακατέψτε καλά. Περάστε τα από μια σήτα ώστε να μην μένουν σβώλοι.
- Βάλτε τους κύβους της μαργαρίνης και τρίψτε με τα χέρια σας να γίνει σαν ψίχουλα.
- Βάλτε το φλιτζάνι με τον πουρέ κολοκύθας σε ένα μπολ, προσθέστε το γάλα και το αβγό και χτυπήστε καλά να ομογενοποιηθούν. Συμπληρώστε και τη βανίλια.
- Αναμείξτε το μείγμα της κολοκύθας καλά και προσθέστε στο αλεύρι. Τέλος, ρίξτε τις σταφίδες και ανακατέψτε να πάνε παντού.
- Γεμίστε φορμάκια για muffins μέχρι τη μέση, αφού τα έχετε αλευρώσει ελαφρά.
- Αναμείξτε τη ζάχαρη, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο και πασπαλίστε κάθε muffin από πάνω.
- Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά στους 180oC. Βγάλτε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσουν καλά.