Υλικά
- 250 γρ. ξερά ρεβίθια, μουλιασμένα από το βράδυ και βρασμένα σε αλατισμένο νερό
- 1-2 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά)
- 1 κρεμμύδι ξερό ή 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 κ.γ. κύμινο
- 2 γεμάτες κ.γ. κόλιανδρο
- 1-2 πρέζες μπαχάρι ή μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
- 4-5 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 2-3 κ.σ. αλεύρι ή τριμμένη φρυγανιά (όσο απαιτηθεί)
- αλάτι
- πιπέρι
- αλεύρι για το αλεύρωμα και σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Βράζετε, στραγγίζετε και αφήνετε να στεγνώσουν καλά τα ρεβίθια τα οποία έχετε αλατίσει κατά το βρασμό.
- Στη συνέχεια τα χτυπάτε μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μπλέντερ εκτός από το αλεύρι (ή τριμμένη φρυγανιά) και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τα οποία προσθέτετε στο τέλος εκτός μίξερ.
- Το αλεύρι το προσθέτετε σταδιακά, όσο χρειαστεί, προκειμένου να έχετε ένα σχετικά σφιχτό μείγμα.
- Εναλλακτικά χτυπάτε πρώτα το ξερό κρεμμύδι στο μούλτι ή ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα βάζετε σε μπολ.
- Στη συνέχεια πολτοποιείτε τα βρασμένα ρεβίθια τμηματικά στο μούλτι, τα προσθέτετε και αυτά στο μπολ με το κρεμμύδι, ρίχνετε και όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ζυμώνετε καλά με τα χέρια.
- Αλευρώνετε και τηγανίζετε σταδιακά τους κεφτέδες σε πολύ καλά ζεσταμένο ηλιέλαιο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία μέχρι να κάνουν κρούστα εξωτερικά και από τις 2 πλευρές.