Υλικά
- 250 γραμμάρια ταλιατέλες
- ½ φλιτζάνι light τυρί κρέμα
- 150 γραμμάρια μανιτάρια φρέσκα
- 30 γραμμάρια αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι
- 2 κουταλάκια του γλυκού θυμάρι
- 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- 1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- παρμεζάνα τριμμένη για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Για να μαλακώσουν τα μανιτάρια πορτσίνι τα βάζετε σε καυτό νερό και τα αφήνετε λίγο στην άκρη.
- Στραγγίζετε τα πορτσίνι και κρατάτε το νερό τους. Ψιλοκόβετε τα υπόλοιπα μανιτάρια.
- Στη συνέχεια παίρνετε τα πορτσίνι, τα υπόλοιπα μανιτάρια και τα ρίχνετε στην κατσαρόλα για να σοταριστούν. Σοτάρετε άλλα 5 λεπτά.
- Μόλις μειωθούν τα υγρά στο μισό, ρίχνετε και το τυρί ώστε να λιώσει και να ενσωματωθεί.
- Σε αυτό το χρονικό σημείο βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης.
- Αφού τα βράσετε και τα σουρώσετε, τα ρίχνετε μέσα στη σάλτσα και ανακατεύετε.
- Πασπαλίζετε με τα μυρωδικά και αν θέλετε και με παρμεζάνα και σερβίρετε.