Υλικά

  • 250 γραμμάρια ταλιατέλες
  • ½ φλιτζάνι light τυρί κρέμα
  • 150 γραμμάρια μανιτάρια φρέσκα
  • 30 γραμμάρια αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού θυμάρι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • παρμεζάνα τριμμένη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Για να μαλακώσουν τα μανιτάρια πορτσίνι τα βάζετε σε καυτό νερό και τα αφήνετε λίγο στην άκρη.
  2. Στραγγίζετε τα πορτσίνι και κρατάτε το νερό τους. Ψιλοκόβετε τα υπόλοιπα μανιτάρια.
  3. Στη συνέχεια παίρνετε τα πορτσίνι, τα υπόλοιπα μανιτάρια και τα ρίχνετε στην κατσαρόλα για να σοταριστούν. Σοτάρετε άλλα 5 λεπτά.
  4. Μόλις μειωθούν τα υγρά στο μισό, ρίχνετε και το τυρί ώστε να λιώσει και να ενσωματωθεί.
  5. Σε αυτό το χρονικό σημείο βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης.
  6. Αφού τα βράσετε και τα σουρώσετε, τα ρίχνετε μέσα στη σάλτσα και ανακατεύετε.
  7. Πασπαλίζετε με τα μυρωδικά και αν θέλετε και με παρμεζάνα και σερβίρετε.