Υλικά
- 1/4 κουταλιά του γλυκού αλάτι
- 6-7 κουταλιές του γλυκού λιωμένο βούτυρο
- λίγο ελαιόλαδο και λίγη κρέμα γάλακτος
- 4 μεγάλα αβγά
- κάτι παραπάνω από 2 κούπες γάλα
- 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
- Χτυπάτε σε ένα μπολ τα αβγά και 2 κούπες γάλα. Όταν χτυπηθούν καλά, προσθέτετε τμηματικά το αλεύρι και το αλάτι και ύστερα το βούτυρο. Σκεπάζετε το μπολ και το βάζετε στο ψυγείο για 1 με 1 1/2 ώρα.
- Όταν το βγάλετε από το ψυγείο ξαναχτυπάτε το μείγμα το οποίο πρέπει να είναι ομοιόμορφο και πηκτό. Αν είναι πολύ πηχτό αραιώστε με λίγη κρέμα γάλακτος. Βουτυρώνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 9 ιντσών και γεμίστε ένα φλιτζανάκι του καφέ με το μείγμα.
- Το χύνετε στο κέντρο του τηγανιού και γυρνάτε κυκλικά το τηγάνι μέχρι να πάει το μείγμα παντού. Η κρέπα δεν θα πρέπει να είναι ούτε πολύ παχιά, ούτε πολύ λεπτή. Γυρίστε προσεκτικά μόλις ροδίσει.