Υλικά

  • 1/4 φλ. τσαγιού σπόροι κολοκύθας
  • 1/4 φλ. τσαγιού καρύδια, χοντροκομμένα
  • 1/4 φλ. τσαγιού αμύγδαλα, ολόκληρα
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού βρώμη
  • 1/2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1/4 φλ. τσαγιού ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/4 κ. γλ. καστανή ζάχαρη
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 1/4 κ. γλ. ταχίνι
  • 1 κ. γλ. βανίλια
  • 1 κ. γλ. ψιλοτριμμένο ξύσμα πορτοκαλιού
  • 3/4 φλ. τσαγιού σταφίδες, βερίκοκα σε κύβους ή/και βατόμουρα, μόνα τους ή σε συνδυασμό

Εκτέλεση

  1. Στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα και απλώστε τους κολοκυθόσπορους, τα καρύδια και τα αμύγδαλα. Ψήστε για 8 έως 10 λεπτά και αφήστε να κρυώσουν για λίγο.
  2. Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων αλέστε 1/2 φλιτζάνι βρώμης για να φτιάξετε αλεύρι βρώμης. Προσθέστε το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και χτυπήστε για να συνδυαστούν.
  3. Χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα μίξερ μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέστε το αυγό, το ασπράδι, το ταχίνι, τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  4. Προσθέστε το μείγμα αλευριού βρώμης στη ζύμη και ανακατέψτε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθεί καλά.
  5. Προσθέστε το υπόλοιπο 1 φλιτζάνι βρώμης, τους κολοκυθόσπορους, τα καρύδια, τα αμύγδαλα και τα αποξηραμένα φρούτα και ανακατέψτε.
  6. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού τοποθετήστε μπάλες ζύμης για κάθε μπισκότο στο ταψί, σε απόσταση περίπου 2 εκατοστών μεταξύ τους. Βρέξτε τα δάχτυλά σας και πιέστε απαλά τη ζύμη για να σχηματίσετε κύκλους με επίπεδη κορυφή.
  7. Ψήστε τα μπισκότα για 10 έως 12 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Αφαιρέστε τα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς στο ταψί.