Υλικά

  • 250 γρ. λαζάνια (ξηρά)
  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 πράσο, ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ. γλ. ρίγανη
  • 1 κ. γλ. ξηρό βασιλικό
  • Αλάτι και πιπέρι, κατά βούληση
  • 500 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 200 γρ. τυρί τριμμένο (γκούντα, ή μοτσαρέλα)

Εκτέλεση

  1. Βράστε τα λαζάνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώστε και αφήστε να κρυώσουν.
  2. Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Προσθέστε τον κιμά και σοτάρετε μέχρι να χάσει ρο ροζ χρώμα του. Προσθέστε το πράσο και την πιπεριά και συνεχίστε το ψήσιμο μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  4. Ρίξτε τη σάλτσα ντομάτας, προσθέστε τη ρίγανη, το βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήστε το μείγμα να βράσει και μετά μειώστε τη φωτιά και αφήστε το να σιγοβράσει για περίπου 15 λεπτά.
  5. Σε ένα ταψί, βάλτε ένα λεπτό στρώμα από τη σάλτσα. Τοποθετήστε μια στρώση από τα λαζάνια, έπειτα μια στρώση από το μείγμα κιμά-λαχανικά και τυρί. Επαναλάβετε τα στρώματα μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
  6. Τελειώστε με μια στρώση τυρί στην κορυφή.
  7. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 25-30 λεπτά, μέχρι το τυρί να λιώσει και να αποκτήσει χρυσαφένιο χρώμα.
  8. Αφήστε τα λαζάνια να ξεκουραστούν λίγο πριν τα κόψετε σε μερίδες και απολαύστε.