Πλησιάζει η ώρα που θα δούμε την επίσημη μορφή της νέας γενιάς της Porsche Boxster, καθώς το μικρό roadster είναι στην ατζέντα της γερμανικής εταιρείας αμέσως μετά την 911.

Πληθαίνουν οι φωνές στο διαδίκτυο που λένε πως είδαν ακαμουφλάριστη τη νέα Boxster να κάνει βόλτες στα πλαίσια της τελικής φάσης της εξέλιξής της. Επειδή εμείς, όμως, ζούμε στην Ελλάδα, της οποίας τους δρόμους η Porsche δεν τίμησε, απευθυνθήκαμε στον «κατάσκοπό» μας, ο οποίος μας έστειλε κατά αποκλειστικότητα τη νέα ψηφιακά επεξεργασμένη φωτογραφία του αυτοκινήτου. Το αυτοκίνητο δείχνει σαν να συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε η προηγούμενη γενιά του και χωρίς να διαφοροποιείται ριζικά από αυτήν, διαθέτει μια πιο δυναμική και εκλεπτυσμένη εμφάνιση, η οποία έχει λάβει έμπνευση και από την τελευταία εκδοχή της 911. Με εξαίρεση, λοιπόν, το εμπρόσθιο μέρος που παραπέμπει στο υπάρχον μοντέλο, το υπόλοιπο αμάξωμα είναι διαφοροποιημένο, με την πιο «κραυγαλέα» διαφορά να εντοπίζεται στις μεγεθυμένες πλευρικές εισαγωγές αέρα.

Οι ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες γύρω από τα μηχανικά σύνολα, κάνουν λόγο πως η Boxster S θα φέρει το 6κύλινδρο μοτέρ των 3,4 λτ., με απόδοση περίπου 320 ίππους ισχύος και 360 Nm ροπής. Κατά τα φαινόμενα η «μικρή» Boxster θα εξοπλίζεται, αρχικά τουλάχιστον, με το επίσης 6κύλινδρο σύνολο των 2,9 λτ., ενώ στη συνέχεια μάλλον θα αποκτήσει τον νέο 4κύλινδρο boxer κινητήρα που ετοιμάζει η Porsche.

Η νέα γενιά της Porsche Boxster θα κάνει ντεμπούτο στην έκθεση του Ντιτρόιτ ή το αργότερο στη Γενεύη, οπότε τους προσεχείς μήνες οι πληροφορίες θα πληθύνουν.

Πηγή: auto-triti.gr