Με την παγκόσμια πρώτη της 718 Boxter, η κορυφαία γερμανική φίρμα, βρίσκεται στη φετινή έκθεση της Γενεύης που αυτή την εβδομάδα ανοίγει τις πόρτες της στο κοινό.

Το νέο roadster της Porsche έχει τώρα 2λιτρο, επίπεδο, 4κύλινδρο κινητήρα (τοποθετημένο στο κέντρο) για την απλή έκδοση με απόδοση 300 ίππων, ενώ η έκδοση S έχει κινητήρα χωρητικότητας 2,5 λίτρων με ισχύ 350 ίππων. Μέσα στο 2016 αναμένεται να παρουσιαστεί και έκδοση GTS με αυξημένη ισχύ. Οι δύο εκδόσεις θα είναι διαθέσιμες από τον Απρίλιο του 2016 σε τιμές σχεδόν ίδιες με τις σημερινές.

Ανανεωμένη οπτικά, με αλλαγές στην ανάρτηση και στο σύστημα διεύθυνσης, η νέα 718 Boxster αναμένεται να επιτύχει εμπορικά και χάρη στη μείωση κυβισμού των κινητήρων.

Τόσο ο 2λιτρος, όσο και ο 2.5 κινητήρας της S συνδυάζονται με χειροκίνητο 6άρι κιβώτιο, ενώ παραμένει η δυνατότητα επιλογής του αυτόματου 7 σχέσεων PDK διπλού συμπλέκτη. Με το κιβώτιο αυτό, η απλή Boxster επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 4,7’’, και η S σε 4,2’’, ενώ η τελική ταχύτητα φθάνει τα 275 χλμ./ώρα και 285 χλμ./ώρα αντίστοιχα.

Να σημειωθεί ότι, και τα δυο μοντέλα μπορούν να εξοπλιστούν με το «πακέτο» Sport Chrono και τη ρυθμιζόμενη ανάρτηση PASM.

porsche01

Νίκος Τσάδαρης