Ένα παράπονο είχε ο Μίμης Πλέσσας, που έφυγε από τη ζωή σήμερα, Σάββατο 5 Οκτωβρίου, μια εβδομάδα πριν συμπληρώσει 100 χρόνια ζωής.

Όπως ανέφερε σε πρόσφατη συνέντευξή της η σύζυγός του Λουκίλα Καρρέρ – Πλέσσα, είχε ένα μόνο παράπονο. «Το παράπονό του είναι πότε θα ανέβει στη σκηνή να παίξει πιάνο. Κατεβαίνει στο στούντιο, περνάει από το πιάνο και κάθεται μετά στην πολυθρόνα του και ηρεμεί. Θέλει την επαφή με τον κόσμο πάρα πολύ», ανέφερε η σύζυγός του, με την οποία το 1998 απέκτησαν την κόρη τους.

Για την συναυλία που θα έκαναν αν δεν τους είχε σταματήσει ο covid, μίλησε και ο ανιψιός του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη, Στέφανος Κορκολής. «Τον συνάντησα μέσα στο καλοκαίρι που τον επισκέφθηκα. Παίξαμε πιάνο. Αυτοσχεδιάζαμε είπαμε τα δικά μας. Δυστυχώς δεν προλάβαμε να κάνουμε τη συναυλία που ονειρευόμασταν, γιατί μας βρήκε ο κορονοϊός. Θα λεγόταν «Τα δικά μας» και θα ήμασταν απέναντι στα δύο πιάνα. Δεν έγινε δυστυχώς ποτέ».

Ο Μίμης Πλέσσας, εμφανίστηκε για τελευταία φορά δημοσίως σε μια μεγάλη συναυλία προς τιμήν του στο Ηρώδειο, με τίτλο «Ένας αιώνας Μίμης Πλέσσας». Ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης, βρέθηκε εκεί και καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο.