Ήρθε η ώρα να επιστρέψετε στη χώρα της Genovia. Στις 4 Οκτωβρίου, η Anne Hathaway επιβεβαίωσε ότι το The Princess Diaries 3 επιτέλους θα πραγματοποιηθεί μετά από χρόνια εικασιών, και φαίνεται ότι είναι έτοιμη να επαναλάβει τον εμβληματικό της ρόλο ως πριγκίπισσα Mia Thermopolis.

Το Hollywood Reporter ήταν αυτό που ανακοίνωσε για πρώτη φορά ότι η Disney έχει στα σκαριά μια τρίτη ταινία Princess Diaries, με τα γυρίσματα να προγραμματίζονται για το 2025 και την Adele Kim, που έγραψε το Crazy Rich Asians, να έχει αναλάβει τη σκηνοθεσία. «Ως φανατική θαυμάστρια των αυθεντικών Princess Diaries, είμαι πέρα για πέρα ενθουσιασμένη που θα συμμετάσχω στην υλοποίηση της τρίτης επανάληψης αυτού του αγαπημένου franchise», ανέφερε η ίδια σε δήλωσή της.

Ενώ το πρακτορείο ανέφερε ότι η Hathaway αναμένεται να επιστρέψει, δεν υπήρχε ακόμη επίσημη συμφωνία. Ωστόσο, αργότερα μέσα στην ημέρα, η ηθοποιός επιβεβαίωσε τη συμμετοχή της σε ένα βίντεο στο Instagram, κάνοντας tag την Kim, τη Disney και την εταιρεία παραγωγής Somewhere Pictures.

Ο ηθοποιός κινηματογράφησε μια αντίστροφη μέτρηση μέχρι το τρία, η οποία διακόπτεται αρχικά από τη Μία που φωνάζει την εμβληματική ατάκα «Σκάσε!» στην πρώτη ταινία, και στη συνέχεια από τον χαρακτήρα της Τζούλι Άντριους, τη βασίλισσα Κλαρίς, που επαναλαμβάνει την ατάκα στο σίκουελ του 2004. Μετά το «3», η Χάθαγουεϊ επαναλαμβάνει το «shut up!», ενώ το τραγούδι της ταινίας, «Miracles Happen (When You Believe)» του Myra, αρχίζει να παίζει στο παρασκήνιο και εμφανίζεται ένα στιγμιότυπο από το άρθρο του THR.

Η συμμετοχή της Julie Andrews παραμένει αβέβαιη

Anne Hathaway- Julie Andrews

Τόσο η Hathaway όσο και η Andrews, σύμφωνα με όσα αναφέρει το Bustle, εξέφραζαν την προθυμία τους να γυρίσουν άλλο ένα σίκουελ των «Ημερολογίων της πριγκίπισσας» για χρόνια, πριν ο Γκάρι Μάρσαλ, ο οποίος σκηνοθέτησε τις δύο πρώτες ταινίες, φύγει από τη ζωή το 2016. Ωστόσο, η επιστροφή της Andrews για την τρίτη ταινία δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί -και θα μπορούσε να γίνει με οποιονδήποτε τρόπο.

Το 2019, η Hathaway δήλωσε ότι η Andrews «θέλει να το κάνει», όταν ρωτήθηκε για ένα sequel στο Watch What Happens Live. Αλλά σε μια συνέντευξη που έδωσε τον Μάρτιο του 2024 στο Today, Η θρυλικός ηθοποιός δήλωσε ότι το ενδεχόμενο αυτό είναι απίθανο. «Υπήρχε διάλογος γι’ αυτό, [αλλά] τίποτα δεν είχε πραγματοποιηθεί», είπε. «Και νομίζω ότι μπορεί να κάνω λάθος, αλλά νομίζω ότι έχει μπει στο ράφι τώρα. Δεν μπορώ να είμαι σίγουρη».

Ωστόσο, η Andrews διευκρίνισε ότι θα ήταν «πολύ χαρούμενη» να κάνει ένα sequel. Αλλά δεν το περιμένω», πρόσθεσε.