Επίθεση από χάκερ δέχτηκε ο λογαριασμός της Κεντρικής Διοίκησης των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων σε Twitter και YouTube.

Το tweets που εμφανίστηκαν στο λογαριασμό της USCENTCOM, ήταν από συμπαθούντες της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

«Εις το όνομα του Αλλάχ, πιο φιλεύσπλαχνου», το «Κυβερνοχαλιφάτο» συνεχίζει τον Τζιχάντ στο Διαδίκτυο», ανέφεραν σε μήνυμά τους τα πρόσωπα που κατέλαβαν και ελέγχουν τη ροή δημοσιεύσεων της USCENTCOM στον ιστότοπο. Παράλληλα, εμφανίστηκαν και επιθετικά μηνύματα προς τον αμερικανικό στρατό.

Στο λογαριασμό δημοσιεύθηκαν ένας κατάλογος στρατηγών και προσωπικών διευθύνσεων τους, δεδομένα σχετικά με στρατιωτικές θέσεις της Κίνας και στοιχεία σχετικά με στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Βόρειας Κορέας.

Επιπλέον, αλλάχτηκε τόσο το φόντο, όσο και η φωτογραφία προφίλ του λογαριασμού και εμφανίστηκαν οι φράσεις «CyberCaliphate» (CyberΧαλιφάτο) και «Σε αγαπάμε isis».

Μάλιστα, η επίθεση στο λογαριασμό σημειώθηκε ενώ ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ετοιμαζόταν να παρουσιάσει τις προτάσεις του για την προστασία των κρίσιμης σημασίας αμερικανικών υποδομών στο διαδίκτυο από απειλές.

Η Κεντρική Διοίκηση (USCENTCOM) επιβεβαίωσε ότι ο λογαριασμός της στο Twitter έχει υποστεί πειρατεία, επιβεβαιώνοντας σχετική πληροφορία που έδωσε αξιωματούχος του Πενταγώνου μερικά λεπτά νωρίτερα.

Η ίδια ανακοίνωσε ότι ανέστειλε τη λειτουργία του λογαριασμού της στο Twitter, καθώς και τη λειτουργία του λογαριασμού και του καναλιού της στον ιστότοπο YouTube.

Ωστόσο, σύμφωνα με δύο αμερικανούς αξιωματούχους που μίλησαν στο Ρόιτερς, οι εικόνες που μεταφορτώθηκαν και δημοσιοποιήθηκαν μέσω Twitter το διάστημα που καταλήφθηκε σήμερα ο λογαριασμός της Κεντρικής Διοίκησης (USCENTCOM), δεν συμπεριλάμβαναν διαβαθμισμένα ή απόρρητα στοιχεία, ούτε ήγειραν κάποια απειλή για την ασφάλεια.