Το GES350 MKIII πέφτει με ασφάλεια στο νερό από δυσθεώρητα ύψη αγγίζοντας ταχύτητες 110 χλμ/ώρα. Και παραμένει άθικτο.

Η απίστευτη στιγμή κατά την οποία η σωστική λέμβος εγκαταλείπει την εξέδρα πετρελαίου από ιλιγγιώδες ύψος 61,53 μέτρων και προσγειώνεται ανέπαφη στον ωκεανό καταγράφηκε σε βίντεο, σπάζοντας ταυτόχρονα το παγκόσμιο ρεκόρ ελεύθερης πτώσης σκάφους!

Το νέο μοντέλο της λέμβου κατασκευάστηκε ειδικά για εξέδρες πετρελαίου και κτίρια δίπλα στη θάλασσα, δίνοντας τη δυνατότητα στους εργαζομένους να εκκενώνουν ασφαλώς τις εγκαταστάσεις σε περιπτώσεις ανάγκης.

Το GES50 MK III σχεδιάστηκε για πτώση από 45 μέτρα, κατά τη διάρκεια του δοκιμαστικού ωστόσο πιέστηκε στα όριά του για να διασφαλιστεί η ακεραιότητά του: το εκσφενδόνισαν από την κορυφή ενός γερανού, εκτοξεύοντας το ύψος στο ακραίο νούμερο των 60 μέτρων.

Η πετυχημένη δοκιμασία σημαίνει ότι η λέμβος πέρασε τους κανονισμούς ασφαλείας και είναι έτοιμη πλέον να κυκλοφορήσει στην αγορά.

Η 15 μέτρων βάρκα διαθέτει ξεχωριστό διαμέρισμα για τη μηχανή της, ζώνες ασφαλείας για τους επιβαίνοντες, ενώ είναι έτσι σχεδιασμένη ώστε να προσθαλασσώνεται πάντα κατακόρυφα. Όσο για τη χωρητικότητά της, φιλοξενεί με άνεση 70 ανθρώπους.

Η δοκιμαστική πτώση έλαβε χώρα στο Arendal της Νορβηγίας και οι ιθύνοντες της κατασκευάστριας εταιρίας Norsafe δέχτηκαν τα θετικά αποτελέσματα με πανηγυρισμούς.

Το GES50 MKIII είναι πλέον και επισήμως η πιο σοφιστικέ, συμπαγής, εύρωστη και ασφαλής σωστική λέμβος του κόσμου…