Μπροστά στις δημοσκοπήσεις είναι πλέον ο υπερσυντηρητικός χριστιανός Ρικ Σαντόρουμ από τον αντίπαλό του, Μιτ Ρόμνεϊ, δύο εβδομάδες πριν από την επόμενη προκριματική εκλογή των Ρεπουμπλικάνων, που πραγματοποιείται στο Μίτσιγκαν στις 28 Φεβρουαρίου.

Ο κ. Σαντόρουμ έκανε την έκπληξη κερδίζοντας τρεις νίκες την περασμένη εβδομάδα στο Μιζούρι, το Κολοράντο και την Μινεσότα, ξαναμπαίνοντας στην κούρσα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές στις 6 Νοεμβρίου.

Ο Μιτ Ρόμνεϊ, πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης ήταν μέχρι τώρα το φαβορί, χάρη στη συντριπτική νίκη του στη Φλόριντα.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που έγινε από την Public Policy Polling, ο Ρικ Σαντόρουμ παίρνει το 39% των ψήφων στο Μίσιγκαν, έναντι του 24% για τον κ. Ρόμνεϊ, 12% για τον Ρον Πολ, και 11% για τον Νιουτ Γκίνγκριτς.

Σε μια άλλη δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε από την American Research Group ο πρώην γερουσιαστής από την Πενσυλβανία, πιστός στις συντηρητικές αξίες, συγκεντρώνει ποσοστό προτίμησης 33%, έναντι 27% για τον κ. Ρόμνεϊ, 21% για τον Γκίνγκριτς και 12% για τον Ρον Πόλ.

Το Μίσιγκαν, του οποίου κυβερνήτης υπήρξε ο πατέρας του Μιτ Ρόμνεϊ, διοργανώνει προκριματικές εκλογές για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στις 28 Φεβρουαρίου, μαζί με την Αριζόνα (νοτιοδυτικά).