Η Εθνική ομάδα πόλο ολοκλήρωσε την προετοιμασία της για του Ολυμπιακούς Αγώνες και ο Θοδωρής Βλάχος ανακοίνωσε την 13μελή αποστολή για Παρίσι, κόβοντας οκτώ από τους παίκτες που ήταν στην προεπιλογή.

Στην προηγούμενη διοργάνωση, στο Τόκιο, η Ελλάδα είχε ανέβει στο βάθρο, με την Εθνική ομάδα του πόλο να επιβεβαιώνει ότι είναι διαχρονικά η καλύτερη εκπρόσωπος της χώρας μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Και αυτό θα επιδιώξει να αποδείξει και φέτος.

Το έργο της, φυσικά, δεν θα είναι εύκολο αφού θα είναι εκεί οι καλύτερες ομάδες του κόσμου, μία εκ των οποίων είναι και αυτή του Θοδωρή Βλάχου, ο οποίος ανακοίνωσε την αποστολή μετά την ολοκλήρωση του τουρνουά της Σαρδηνίας.

Οι 13 παίκτες, λοιπόν, που θα απαρτίζουν την αποστολή της Εθνικής ομάδας πόλο είναι οι Mάνος Ζερδεβάς, Ντίνος Γενηδουνιάς, Δημήτρης Σκουμπάκης, Στάθης Καλογερόπουλος, Γιάννης Φουντούλης, Αλέξανδρος Παπαναστασίου, Νίκος Γκίλλας, Στέλιος Αργυρόπουλος-Κανακάκης, Νίκος-Σπύρος Παπανικολάου, Κώστας Κάκαρης, Δημήτρης Νικολαϊδης, Άγγελος Βλαχόπουλος, Παναγιώτης Τζωρτζάτος.

Σε σχέση με τη 15άδα του παγκοσμίου πρωταθλήματος στη Ντόχα, δηλαδή, έμειναν εκτός οι Κωνσταντίνος Γκιουβέτσης και Ζαννής Αλαφραγκής.