Ο καιρός αναμένεται να γίνει πιο ζεστός τις επόμενες μέρες με τον υδράργυρο να δείχνει έως και 39 βαθμούς Κελσίου σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, ενώ σήμερα οι βοριάδες θα αγγίξουν τα 7 μποφόρ.

Το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανέφερε πως ενισχυμένοι αναμένονται να είναι οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο με την έντασή τους να φτάνει κατά τόπους τα 6-7 μποφόρ.

Μάλιστα, οι ριπές θα ξεπερνούν κατά τόπους τα 70 – 80 χλμ/ώρα σε περιοχές όπως η Ανατολική Στερεά, οι Βόρειες Κυκλάδες, τα ανατολικά τμήματα της Πελοποννήσου και η Κρήτη.

Χάρτης που παρουσιάζει τις ισχυρότερες ριπές ανέμου το μεσημέρι της Κυριακής:

Επίσης, ο παρουσιαστής καιρού της ΕΡΤ3 Σάκης Αρναούτογλου έκανε ανάρτηση στο Facebook, σημειώνοντας στη λεζάντα:

«Η μέση μέγιστη θερμοκρασία στα πεδινά ηπειρωτικά έως τις 13 Iουλίου με μια μόνο ματιά για να μη χάνετε τον…καιρό σας!

Παρακαλώ κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση και διαβάστε προσεκτικά την επεξήγηση για να υπολογίστε τη θερμοκρασία στην περιοχή σας καθώς αυτή θα διαφέρει από τόπο σε τόπο!

Για ότι νεότερο θα υπάρξει φυσικά ενημέρωση από τη σελίδα μου!».

Στην ανάρτηση περιείχε ένα γράφημα με την εξέλιξη της θερμοκρασίας την εβδομάδα που ακολουθεί και φαίνεται ότι ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει έως και τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Η μέση μέγιστη θερμοκρασία στα πεδινά ηπειρωτικά έως τις 13 Iουλίου με μια μόνο ματιά για να μη χάνετε τον…καιρό σας …

Posted by Σάκης Αρναούτογλου Sakis Arnaoutoglou on Saturday, July 6, 2024

Ο καιρός τις επόμενες μέρες

Ακολουθεί αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ για τις επόμενες μέρες:

Δευτέρα 8/7

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Θα φτάσει στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά τους 36 με 38 και κατά τόπους στα δυτικά ηπειρωτικά τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου. Στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 30 με 32 και κατά τόπους στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Τρίτη 9/7

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα βορειοδυτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά τους 36 με 38 και κατά τόπους στα δυτικά ηπειρωτικά τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου. Στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 30 με 32 και κατά τόπους στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Τετάρτη 10/7

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, θα παραμείνει σε επίπεδα υψηλότερα από τα κανονικά.

Πέμπτη 11/7

Γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.