Ο υπουργός Εργασίας της Γαλλίας, Ερίκ Βερτ, εξετάστηκε σήμερα το πρωί ,επί σχεδόν οχτώ ώρες, στο υπουργείο του στο Παρίσι από αστυνομικούς της υπηρεσίας δίωξης οικονομικού εγκλήματος. Θεωρείται ύποπτος για σύγκρουση συμφερόντων ή αθέμιτη άσκηση επιρροής σχετικά με τα καθήκοντα της Φλοράνς Βερτ, στους κόλπους μιας εταιρίας που είχε αναλάβει να μεγιστοποιήσει τα κέρδη της περιουσίας της κληρονόμου της εταιρίας καλλυντικών Loreal, Λιλιάν Μπετανκούρ, την εποχή που ο σύζυγός της ήταν υπουργός Προϋπολογισμού και ταμίας του κόμματος της πλειοψηφίας.

«Ο κ. Βερτ σε καμία περίπτωση δεν παρενέβη για να προσληφθεί η σύζυγός του», δήλωσε ο δικηγόρος στους δημοσιογράφους.

Ο Γάλλος υπουργός, Ερίκ Βερτ απέρριψε σήμερα κάθε υπόνοια σύγκρουσης συμφερόντων και παράνομης χρηματοδότησης πολιτικών κατά την εξέτασή του από την αστυνομία στη διερεύνηση της υπόθεσης Μπετανκούρ, δήλωσε ο δικηγόρος του, κ. Ζαν Ιβ Λεμπόρν.

Ο υπουργός ρωτήθηκε επίσης για τις κατηγορίες της παράνομης χρηματοδότησης πολιτικών, που εκτόξευσαν σε βάρος του πρώην λογιστές της Λιλιάν Μπετανκούρ, ενώ αρνήθηκε με σθένος ότι έλαβε την παραμικρή πολιτική χρηματοδότηση που δεν ήταν σύμφωνη προς το νόμο. «Οι χρηματοδοτήσεις ελήφθησαν σύμφωνα με όσα προβλέπει η νομοθεσία και επιτρέπουν οι κανόνες της Δημοκρατίας. Όλες οι άλλες καταγγελίες δεν είναι παρά ψέματα και φαντασιώσεις», τόνισε ο Λεμπόρν.

Σύμφωνα με το δικηγόρο, η εξέταση διήρκεσε τόσο πολύ, «επειδή ο Ερίκ Βερτ ήθελε να δώσει όλες τις εξηγήσεις, είχε δηλώσει εδώ και καιρό ότι ανυπομονούσε να ακουστεί, δέχτηκε πλήγματα με μυθιστορηματικές κατηγορίες, , διάφορους ισχυρισμούς, και βαριές υποψίες που τον αφορούσαν για κάποιο χρονικό διάστημα. Ήταν μια ευκαιρία για αυτόν να θέσει ένα τέρμα», εκτίμησε.