Αποσύρεται από την κούρσα για την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος και την πρωθυπουργία στη Βρετανία η Άντρεα Λίντσομ, όπως ανακοίνωσε, αφήνοντας μοναδική υποψήφια για την θέση την Τερέζα Μέι.

Σύμφωνα με το Reuters η Λίντσομ είπε ότι πιστεύει ότι δεν έχει επαρκή υποστήριξη για να ηγηθεί μιας δυνατής και σταθερής κυβέρνησης.

«Δεν υπάρχει μεγαλύτερο προνόμιο από το να ηγηθείς του Συντηρητικού Κόμματος στην κυβέρνηση και θα ήταν μεγάλη τιμή για μένα να το πράξω. Ωστόσο κατέληξα στο συμπέρασμα πως τα συμφέροντα της χώρας μας υπηρετούνται καλύτερα με τον άμεσο διορισμό ενός ισχυρού πρωθυπουργού που να έχει ισχυρή υποστήριξη. Γι’ αυτό αποσύρομαι από την εκλογή ηγεσίας και εύχομαι στην Τερέζα Μέι μια σπουδαία επιτυχία», δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Η Μέι και η Λίντσομ επρόκειτο να διεκδικήσουν την ψήφο περίπου 150.000 μελών του Συντηρητικού Κόμματος και το αποτέλεσμα θα ανακοινωνόταν στις 9 Σεπτεμβρίου, όμως η αιφνιδιαστική ανακοίνωση της Λίντσομ ανοίγει τον δρόμο για να αναλάβει η Μέι πολύ συντομότερα την ηγεσία του κόμματος και την πρωθυπουργία.

Νωρίτερα το σενάριο για το ενδεχόμενο απόσυρσής της είχε γνωστοποιήσει μέσω Twitter η πολιτική συντάκτρια του BBC Λόρα Κούενσμπεργκ.

H Λίντσομ απολογήθηκε σήμερα στην άτεκνη αντίπαλό της Τερέζα Μέι για σχόλιά της που άφηναν να εννοηθεί ότι έχει μεγαλύτερο μερίδιο στο μέλλον της χώρας επειδή είναι μάνα.

Τα σχόλια της Λίντσομ, που δημοσιεύτηκαν σε συνέντευξή της στους Times το Σάββατο, προκάλεσαν κατακραυγή και οξεία κριτική από τους υποστηρικτές της Μέι, της υπουργού Εσωτερικών που είναι το φαβορί για τη διαδοχή του Κάμερον.

«Είπα ήδη στην Τερέζα πόσο πολύ λυπάμαι αν την πλήγωσα και πόσο αυτό το άρθρο έλεγε εντελώς το αντίθετο από αυτό που είπα και πιστεύω», δηλώνει σήμερα η Λίντσομ στην Daily Telegraph.