Μομφή προς το πρόσωπό του και περικοπή του μισού του μισθού, περιλαμβάνει η ποινή του Παύλου Πολάκη, σύμφωνα με απόφαση του Προέδρου της Βουλής, Κώστα Τασούλα.

Ο κ. Τασούλας, εξάντλησε τη βαρύτητα του Κανονισμού της Βουλής στο πρόσωπο του κ. Πολάκη, αφού αποφάνθηκε ότι υπάρχει σαφής παραβίαση του άρθρου 77 του Κανονισμού για «απρεπή συμπεριφορά με λόγια και με έργα». Ο πρόεδρος της Βουλής, τόνισε ότι η χειρότερη μορφή απρεπούς συμπεριφοράς σηκώνει την απόδοση μομφής εκ μέρους του Προέδρου, και η πιο επαχθής συνέπεια αυτής, σημαίνει την περικοπή του μισού μισθού του. Προειδοποίησε ότι αν βουλευτής συνεχίσει αυτή τη συμπεριφορά θα υφίσταται συνεχώς τον πέλεκυ των συνεπειών της περικοπής του μισθού του, που ξεκινάει τώρα και είναι το πρώτο μέτρο. «Θα έχουμε και επαχθέστερα» είπε ο πρόεδρος της Βουλής, ο οποίος ζήτησε την έγκριση του Σώματος για να επιβληθεί η ποινή στον Παύλο Πολάκη τονίζοντας: «Είμαι βέβαιος ότι η συμπεριφορά δεν εκφράζει κανέναν, παρά μόνον τον θλιβερό κ. Πολάκη, με τον οποίο αποφάσισα να ασχοληθώ σοβαρά κι αν συνεχίσει, ακόμη πιο σοβαρά για τον ίδιον». 

«Αν συνεχίσει με αυτή τη συμπεριφορά, με διαδοχικές αποφάσεις μας θα βοηθήσει πολύ με αυτή του τη χυδαιότητα τα οικονομικά της χώρας. Δεν αντιλαμβάνομαι τον ρόλο μας να ανεχόμαστε τέτοιες συμπεριφορές επειδή φοβόμαστε μήπως μας βρίσει ο κ. Πολάκης» είπε ο κ. Τασούλας.

Καταλαμβάνοντας την έδρα, ο πρόεδρος της Βουλής, μίλησε για «απαράδεκτη συμπεριφορά» συναδέλφου έναντι εργαζομένης, έναντι γυναίκας η οποία έκανε τη δουλειά της σε επιτροπή της Βουλής, η οποία δέχθηκε έναν καταιγισμό ονειδιστικής και υβριστικής συμπεριφοράς από τον Παύλο Πολάκη και αναγκάστηκε να ακούσει σε ύφος αποτρόπαιο και προσβλητικό.

Περιέγραψε δε, τα όσα διεμήφθησαν στην επιτροπή της Βουλής και τα όσα απηύθυνε ο Παύλος Πολάκης προς τη συνεργάτη του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη: «Μην στρίβετε τη μούρη σας κυρία μου. Σε εσάς το λέω. Ναι σε σας το λέω. Έχετε ένα μόνιμο στρίψιμο του στόματός σας» και διάφορες τέτοιες ερμηνείες της φυσιογνωμίας της, οι οποίες απάδουν της οποιασδήποτε συμπεριφορές.

Η επίθεση στο 10ο λεπτό του βίντεο:

«Ειλικρινά πιστέψτε με, όση φιλοδοξία και να περιέχει το να είναι κανείς πρόεδρος της Βουλής, τέτοιες ώρες ντρέπομαι που αναγκάζομαι να ασχολούμαι με τέτοιους συναδέλφους, που με αναγκάζουν να αισθάνομαι τέτοια ντροπή για τον κοινοβουλευτισμό όπως εκπροσωπείται από πρόσωπα όπως ο κ. Πολάκης, ο οποίος κατ’ επανάληψη έχει εκθέσει την ιδιότητά του, έχει εκθέσει τους ψηφοφόρους του, έχει εκθέσει την παράταξή του και δεν θα επιτρέψω από δω και πέρα, σε αυτόν τον ζήτουλα, τον χυδαίο ζήτουλα προσοχής, μέσω ύβρεων και προπηλακισμών να προσβάλλει τις ιδιότητες όλων μας» είπε ο κ. Τασούλας και συνέχισε: »Όλοι κάνουμε λάθη. Όλοι παραφερόμαστε, αλλά αυτή η κατ’ επανάληψη υβριστική, ταπεινωτική, για τρίτους, συμπεριφορά, η οποία μάλιστα περιβάλλεται από το κόρδωμα ότι τάχα αυτό συνιστά μια συμπεριφορά ανδροπρεπή και συντριπτική για τα επιχειρήματα των άλλων, παύει να γίνεται ανεκτή. Είναι ανυπόφορο».

«Χθες μιλήσαμε για τα 50 χρόνια της Δημοκρατίας, είπαμε ότι έχουμε βελτιώσει τον κοινοβουλευτισμό και δεν θα επιτρέψω σε οποιονδήποτε κύριο Πολάκη να βυθίζει την εικόνα μας συνεχώς προς τον βούρκο του. Αν έχει επιλέξει αυτόν τον βούρκο, ας τον χαρεί μόνος του. Ο Κανονισμός της Βουλής, δεν έχει γίνει για τύπους σαν τον κ. Πολάκη, έχει γίνει για ανθρώπους που στιγμιαία και επ’ ευκαιρία παραφέρονται και τυγχάνουν μιας αποδοκιμασίας» κατέληξε στην παρέμβασή του ο κ. Τασούλας.

Πηγή: ΑΠΕ