Με εισήγηση του Στέφανου Κασσελάκη, ο Σωκράτης Φάμελλος έθεσε εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, τον Παύλο Πολάκη μετά το επεισόδιο που δημιούργησε νωρίτερα στη Βουλή. Η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ μετρά πλέον 35 βουλευτές, ενώ οι ανεξάρτητοι έφτασαν τους 13.

Στην ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Μετά από εισήγηση του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη, ο Παύλος Πολάκης τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από τον πρόεδρο της ΚΟ, Σωκράτη Φάμελλο».

Κατά τη διάρκεια παρέμβασής του στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ο Παύλος Πολάκης, απευθύνθηκε στη συνεργάτη του υπουργού Υγείας, η οποία παρίστατο στην αίθουσα. «Μην στρίβετε τη μούρη σας κυρία μου. Σε σας το λέω, έχετε ένα μόνιμο, όχι χαμόγελο, ένα στρίψιμο του στόματος εν είδει απαξίας. Είναι εκνευριστικό. Έχετε μια κυρία συνεργάτη του υπουργού που έχει ένα μόνιμο στριφογύρισμα προσώπου απαξίας. Είναι εκνευριστικό να το βλέπω», είπε ο Παύλος Πολάκης, απευθυνόμενος στη συνεργάτη του υπουργού Υγείας.

«Θέλω να ζητήσω προσωπικά συγγνώμη από τη συνάδελφο που υπέστη αυτή τη μορφή βίας», είπε η Αθηνά Λινού, που δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυα της. «Νομίζω ότι δεν μπορούμε να επιτρέπουμε τέτοια συμπεριφορά, δεν έχει σημασία από ποιον προέρχεται, σε καμία γυναίκα και κανέναν άνθρωπο», είπε η Αθηνά Λινού.

Προηγουμένως, ο ειδικός αγορητής της Πλεύσης Ελευθερίας Σπύρος Μπιμπίλας είχε χαρακτηρίσει απαράδεκτο να προσβάλλεται μια κυρία κατ΄ αυτόν τον τρόπο. «Δεν θέλουμε να περάσει αυτή η γραμμή στη Βουλή. Έχει γίνει επανειλημμένως και γι΄ αυτό απογοητεύομαι, να έχουν προσβληθεί η κ. Κωνσταντοπούλου, η κ. Ακρίτα. Εμείς ως Πλεύση Ελευθερίας διαφωνούμε, δεν μπορεί ο κάθε βουλευτής να προσβάλλει κάποιον, ιδιαίτερα όταν είναι γυναίκα. Δεν είναι δημοκρατικό, δεν είναι ευπρεπές».

«Είναι μη αποδεκτή αυτή η συμπεριφορά επίθεσης για τα χαρακτηριστικά του προσώπου των άλλων», είπε ο πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων Γιώργος Στύλιος. «Αυτή η συμπεριφορά δεν συνάδει με τον χώρο που βρισκόμαστε. Πολιτικά μπορεί να έχουμε διαφορές, αλλά πάνω από όλα είναι ο σεβασμός στον άλλον», είπε ο βουλευτής της ΝΔ Θανάσης Παπαθανάσης.

Η επίθεση στο 10ο λεπτό του βίντεο:

Ζήτησε πειθαρχικά μέτρα εναντίον του ο Γεωργιάδης

Πριν από λίγο, στην διακοπείσα από χθες συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, εν απουσία μου, ο Παύλος Πολάκης επιτέθηκε με απίστευτη λεκτική βία στην νομική μου σύμβουλο κ. Νατάσσα Πετρούλια. Η κα Πετρούλια εκεί βρισκόταν στην εργασία της, καθώς η δουλειά της είναι να ετοιμάζει τις νομοτεχνικές βελτιώσεις που θέλουμε ή όχι να εγκρίνουμε κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής. Εν ώρα εργασίας της λοιπόν, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ της επιτέθηκε διότι είπε: «δεν του αρέσει η φάτσα της κλπ» προσοχή η κυρία αυτή δεν έχει το δικαίωμα του λόγου στην Επιτροπή δεν μίλησε καθόλου στον κ. Πολάκη. Ήταν τόσο βάναυση η επίθεση του σε μία εργαζόμενη ανυπεράσπιστη γυναίκα, που στη συνέχεια οι συνάδελφοι κ. Μπιμπίλας από την Πλεύση Ελευθερίας,  κ. Παναγιωτόπουλος και η κα Αθηνά Λινού από τον ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασαν αμέσως το περιστατικό, όπως φυσικά και ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Γιώργος Στύλιος και ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

Η κα Λινού μάλιστα στο τέλος δάκρυσε από ντροπή, για την συμπεριφορά αυτού του ανθρώπου και στο πώς έκανε να αισθανθεί την εργαζόμενη αυτή γυναίκα εκείνη την στιγμή. Κατόπιν όλων αυτών επικοινώνησα με τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Τασούλα και ζήτησα την λήψη πειθαρχικών μέτρων από την Βουλή εναντίον του κ. Πολάκη. Το να τα βάζει μαζί μου, είναι ως ένα βαθμό κατανοητό, αλλά το να αναγκάζει με bullying, μία ανυπεράσπιστη εργαζόμενη γυναίκα να κλαίει στην εργασία της είναι Απαράδεκτο! Απορώ αν πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ θα τον καλύψει και αυτή τη φορά που ενώπιον όλων επέδειξε μία τόσο επαίσχυντη συμπεριφορά».

Μαρινάκης: «Έχει χάσει κάθε όριο ευπρέπειας»

Τη διαγραφή του Παύλου Πολάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ ζητά από τον Στέφανο Κασσελάκη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης σε ανακοίνωσή του.

«Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης σήμερα στη Βουλή προέβη, για πολλοστή φορά, σε μια απρόκλητη φραστική επίθεση, στρεφόμενος κατά συνεργάτιδας του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο κ. Πολάκης έχει χάσει κάθε όριο ευπρέπειας, όπως κι εμείς έχουμε χάσει το μέτρημα με το πόσες φορές μπορεί να επιτεθεί χωρίς λόγο και αιτία σε όποιον άνθρωπο βρει εύκαιρο. Αυτή τη φορά επέλεξε μια εργαζόμενη γυναίκα, η οποία, μάλιστα, δεν μπορούσε ούτε να υπερασπιστεί τον εαυτό της, αφού δεν είχε δικαίωμα λόγου.

Ελπίζουμε αυτή να είναι η σταγόνα που θα ξεχειλίσει το -ομολογουμένως ευρύχωρο- ποτήρι της ατελείωτης ανοχής του κ. Κασσελάκη και να κάνει, έστω και με τεράστια καθυστέρηση, το αυτονόητο, διαγράφοντας τον κ. Πολάκη.

Πλέον δεν πείθει ούτε τους βουλευτές του, όπως φάνηκε και από την ανθρώπινη αντίδραση της κας Λινού στο νέο αυτό παραλήρημα λεκτικής βίας του κ. Πολάκη».