Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε το μεσημέρι της Πέμπτης, μετά την απολογία του ενώπιον της αρμόδιας ανακρίτριας Ηρακλείου Κρήτης, ο 47χρονος που έκλεψε δύο φορές μέσα σε δέκα ημέρες ηλικιωμένο ζευγάρι, παριστάνοντας τον αστυνομικό που δήθεν είχε εξιχνιάσει την πρώτη κλοπή σε βάρος τους.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, με πρόσχημα ότι ήθελε να του αλλάξουν κάποιο χαρτονόμισμα ή ότι ήθελε να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα του σπιτιού τους ή ότι είναι αστυνομικός, ο 47χρονος είχε ξαφρίσει τις συντάξεις διαφόρων ηλικιωμένων.

Από άλλη ηλικιωμένη είχε αποσπάσει ποσό 800 ευρώ, εκμεταλλευόμενος την περιορισμένη όραση της. Η γυναίκα νόμιζε ότι ήταν κάποιος ανιψιός της που την είχε επισκεφθεί.

Αρκετά περιστατικά είχαν σημειωθεί και στην Επισκοπή του δήμου Χερσονήσου, ωστόσο δεν καταγγέλθηκαν επίσημα στην αστυνομία.

«Τον βρήκαμε τον κλέφτη!» είπε στην ηλικιωμένη, σύμφωνα με τα όσα καταγράφονται στο αποκαλυπτικό βίντεο. «Ένα κ@λοπαιδο από τις Μοίρες είναι». Μάλιστα «τη μαλώνει» που βάζει ξένους στο σπίτι της και μετά τη ρωτάει από που είχε πάρει ο κλέφτης τα λεφτά για να βγάλει δύο φωτογραφίες για τη δικογραφία. Η υπερήλικη που δυσκολεύεται να σηκωθεί από την καρέκλα λόγω κινητικών προβλημάτων, τον καθοδηγεί. Ο δράστης παίρνει και πάλι λεφτά από το πορτοφόλι της παθούσας.

Ο δήθεν «αστυνομικός» αποχωρεί από το σπίτι, λέγοντας στη γιαγιά ότι πάει να φέρει ένα έγγραφο για να το υπογράψει. Ο συνεργός του αναμένει έξω με το αυτοκίνητο και φυσικά τρέπονται σε φυγή.