Τρίτη και… φαρμακερή για τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος είχε γλιτώσει τη διαγραφή ηδη δύο φορές επί προεδρίας Στέφανου Κασσελάκη, όμως το επεισόδιο που δημιούργησε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων με συνεργάτη του Άδωνη Γεωργιάδη, ξεχείλισε το «ποτήρι» και δεν άφησε επιλογή στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Παύλος Πολάκης θα μπορούσε να έχει διαγραφί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος όταν, αν και ο Στέφανος Κασσελάκης, είχε θέσει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας για την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ισότητα στο γάμο, εκείνος όπως είχε προαναγγείλει και στα όργανα του κόμματος, απείχε, αρνούμενος να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο.

Το επόμενο «χτύπημα» ήρθε όταν ο βουλευτής Χανίων επιτέθηκε στη γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Συρεγγέλα κατά τη διάρκεια εκπομπής λέγοντάς της «πήγαινε να κάνεις καμιά δουλειά. Βούλωσέ το». Τότε ο Στέφανος Κασσελάκης είχε αναγκαστεί να επικοινωνήσει με τη γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας ζητώντας «συγγνώμη» εκ μέρους του, χωρίς όμως να προχωρήσει σε αποπομπή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Το επεισόδιο όμως στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων και τα δάκρυα της Αθηνάς Λινού που αναγκάστηκε να ζητήσει και εκείνη «συγγνώμη» εκ μέρους του Κρητικού βουλευτή, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και οδήγησε στην διαγραφή του Παύλου Πολάκη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που μένει πλέον να φανεί είναι αν ο βουλευτής Χανίων θα έχει και κομματικές συνέπειες, αν δηλαδή θα παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας με ερώτημα διαγραφής.

Αμετανόητος ο Παύλος Πολάκης

Αμετανόητος εμφανίστηκε ο Παύλος Πολάκης για την επίθεσή του σε συνεργάτιδα του Άδωνη Γεωργιάδη, η οποία οδήγησε στη διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη.

Ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Χανίων σε ανάρτησή του δημοσίευσε το βίντεο της επίθεσής του στη συνεργάτιδα του υπουργού Υγείας, γράφοντας ακόμα «βγάλτε τα συμπεράσματά σας. Στήσιμο κανονικό. Δεν σταματώ πάρτε το χαμπάρι. Μόνο ο λαός διαγράφει».

Για αυτην την τοποθετηση με διεγραψαν απο την Κοινοβουλευτικη ομαδα του ΣΥΡΙΖΑ και μου εβαλε ποινη μισο μισθο ο Τασουλας!!ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΑΣ! Στησιμο κανονικο!ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΩ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ !Μονο ο λαος διαγραφει!!(Ειχα ετοιμασει αυτα για το βιντεο: Η σημερινή μου παρέμβαση στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου που έρχεται να διαλύσει τον Τομέα της ψυχικής υγείας και της απεξάρτησης.Τα βασικά σημεία των όσων είπα:Σχετικά με το ζήτημα της επίταξης των γιατρών: Πάρτε πίσω το άρθροΑπειλές αυτού του είδους και με το ιταμό ύφος του κ. Γεωργιάδη δεν περνάνε.Το Σ/Ν που συζητάμε έχει ξετιναχθεί από τους φορείς που μίλησαν χθες. Δεν υπήρξε ένας να πει κάτι καλό. Κάνετε μια μεγάλη διοικητική αλλαγή η οποία θα αποσαρθρώσει το χώρο και βασικά θα αναιρέσει σε πάρα πολλούς τη δυνατότητα να επιλέξουν την οδό της θεραπείας και της απεξάρτησης και όχι της αποκατάστασης, της μείωσης της βλάβης και της ανοχής.Στηρίξτε τα προγράμματα που έδωσαν ξανά ελπίδα σε χιλιάδες πρώην χρήστες και μην τα εξανδραποδίζετε με αυτό τον τρόπο.Σχετικά με τα κίνητα που πρέπει να δοθούν στους γιατρούς:Απαιτείται-και στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχουμε καταλήξει σε αυτό-διπλασιασμός έως τριπλασιασμός των αμοιβών του υγειονομικού δυναμικού.Κάντε τα διάφορα κίνητρα πιο μεγάλα και με χαμηλότερο συντελεστή ώστε να μην παίρνει τα μισά η εφορία. Διαφορετικά ότι και να ανακοινώνετε δεν μεταφράζετε στην πράξη σε οικονομική ενίσχυση.Και μη μας πείτε δεν υπάρχουν χρήματα. Υπάρχουν αλλά είναι πολιτική επιλογή σας να δοθούν αλλού και θα σας πω ένα παράδειγμα:Δεν είναι δυνατόν να δίνετε για ενεργειακή αναβάθμιση ενός ΚΥ, 600 με 800 τετραγωνικών μέτρων, 1.755.000 €. Γκρεμίστε το και με αυτά τα λεφτά σας χτίζω εγώ δυο!Για το ΚΥ Φιλιατρών μιλάω.Το Πολυδύναμο Κέντρο Υγείας στα Σφακιά, που ήταν 400 περίπου τετραγωνικά μέτρα, το χτίσαμε με 560.000 € μαζί με τον εξοπλισμό.

Posted by Παυλος Πολακης on Thursday, July 25, 2024

Επεισόδιο με τον Σωκράτη Φάμελλο

Επεισόδιο προκλήθηκε πριν τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ του προέδρου της ΚΟ, Σωκράτη Φάμελλου και του Παύλου Πολάκη, ο οποίος παρότι διεγραμμένος από την Ομάδα πήγε κανονικά στη συνεδρίαση.

«Παύλο, δεν είσαι πλέον μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, δεν μπορείς να πάρει μέρος στη διαδικασία» φέρεται να του είπε ο Σωκράτης Φάμελλος, με τον Παύλο Πολάκη να του απαντά: «’Ημουν, είμαι και παραμένω ΣΥΡΙΖΑ».

Λίγο νωρίτερα ο Σωκράτης Φάμελλος είχε ανακοινώσει από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, μετά από επικοινωνία του με τον πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη, τη διαγραφή του κ. Πολάκη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Αιτία ήταν ότι ο κ. Πολάκης μίλησε άσχημα σε συνεργάτες υπουργών που σύμφωνα με την δική του δήλωση «ειρωνεύονταν όταν μιλούσε στην συνεδρίαση επιτροπής της Βουλής».

Ο πρόεδρος της Βουλής του επέβαλε ποινή. Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο κ. Πολάκης είπε: «Θα το ξαναέκανα. Ποινή έπρεπε να βάλλει στους συνεργάτες των υπουργών που κορόιδευαν». Το επιχείρημά του το επανέλαβε ξανά στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πρόσθεσε πως «όταν το δάχτυλο δείχνει το φεγγάρι εσείς κοιτάτε το δάχτυλο».

Τασούλας: «Χυδαίος ζήτουλας προσοχής» – Του επέβαλε περικοπή μισθού

Μομφή προς το πρόσωπό του και περικοπή του μισού του μισθού, περιλαμβάνει η ποινή του Παύλου Πολάκη, σύμφωνα με απόφαση του Προέδρου της Βουλής, Κώστα Τασούλα.

Ο κ. Τασούλας, εξάντλησε τη βαρύτητα του Κανονισμού της Βουλής στο πρόσωπο του κ. Πολάκη, αφού αποφάνθηκε ότι υπάρχει σαφής παραβίαση του άρθρου 77 του Κανονισμού για «απρεπή συμπεριφορά με λόγια και με έργα». Ο πρόεδρος της Βουλής, τόνισε ότι η χειρότερη μορφή απρεπούς συμπεριφοράς σηκώνει την απόδοση μομφής εκ μέρους του Προέδρου, και η πιο επαχθής συνέπεια αυτής, σημαίνει την περικοπή του μισού μισθού του. Προειδοποίησε ότι αν βουλευτής συνεχίσει αυτή τη συμπεριφορά θα υφίσταται συνεχώς τον πέλεκυ των συνεπειών της περικοπής του μισθού του, που ξεκινάει τώρα και είναι το πρώτο μέτρο. «Θα έχουμε και επαχθέστερα» είπε ο πρόεδρος της Βουλής, ο οποίος ζήτησε την έγκριση του Σώματος για να επιβληθεί η ποινή στον Παύλο Πολάκη τονίζοντας: «Είμαι βέβαιος ότι η συμπεριφορά δεν εκφράζει κανέναν, παρά μόνον τον θλιβερό κ. Πολάκη, με τον οποίο αποφάσισα να ασχοληθώ σοβαρά κι αν συνεχίσει, ακόμη πιο σοβαρά για τον ίδιον». 

«Αν συνεχίσει με αυτή τη συμπεριφορά, με διαδοχικές αποφάσεις μας θα βοηθήσει πολύ με αυτή του τη χυδαιότητα τα οικονομικά της χώρας. Δεν αντιλαμβάνομαι τον ρόλο μας να ανεχόμαστε τέτοιες συμπεριφορές επειδή φοβόμαστε μήπως μας βρίσει ο κ. Πολάκης» είπε ο κ. Τασούλας.

Καταλαμβάνοντας την έδρα, ο πρόεδρος της Βουλής, μίλησε για «απαράδεκτη συμπεριφορά» συναδέλφου έναντι εργαζομένης, έναντι γυναίκας η οποία έκανε τη δουλειά της σε επιτροπή της Βουλής, η οποία δέχθηκε έναν καταιγισμό ονειδιστικής και υβριστικής συμπεριφοράς από τον Παύλο Πολάκη και αναγκάστηκε να ακούσει σε ύφος αποτρόπαιο και προσβλητικό.

Περιέγραψε δε, τα όσα διεμήφθησαν στην επιτροπή της Βουλής και τα όσα απηύθυνε ο Παύλος Πολάκης προς τη συνεργάτη του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη: «Μην στρίβετε τη μούρη σας κυρία μου. Σε εσάς το λέω. Ναι σε σας το λέω. Έχετε ένα μόνιμο στρίψιμο του στόματός σας» και διάφορες τέτοιες ερμηνείες της φυσιογνωμίας της, οι οποίες απάδουν της οποιασδήποτε συμπεριφορές.

Η επίθεση στο 10ο λεπτό του βίντεο:

«Ειλικρινά πιστέψτε με, όση φιλοδοξία και να περιέχει το να είναι κανείς πρόεδρος της Βουλής, τέτοιες ώρες ντρέπομαι που αναγκάζομαι να ασχολούμαι με τέτοιους συναδέλφους, που με αναγκάζουν να αισθάνομαι τέτοια ντροπή για τον κοινοβουλευτισμό όπως εκπροσωπείται από πρόσωπα όπως ο κ. Πολάκης, ο οποίος κατ’ επανάληψη έχει εκθέσει την ιδιότητά του, έχει εκθέσει τους ψηφοφόρους του, έχει εκθέσει την παράταξή του και δεν θα επιτρέψω από δω και πέρα, σε αυτόν τον ζήτουλα, τον χυδαίο ζήτουλα προσοχής, μέσω ύβρεων και προπηλακισμών να προσβάλλει τις ιδιότητες όλων μας» είπε ο κ. Τασούλας και συνέχισε: »Όλοι κάνουμε λάθη. Όλοι παραφερόμαστε, αλλά αυτή η κατ’ επανάληψη υβριστική, ταπεινωτική, για τρίτους, συμπεριφορά, η οποία μάλιστα περιβάλλεται από το κόρδωμα ότι τάχα αυτό συνιστά μια συμπεριφορά ανδροπρεπή και συντριπτική για τα επιχειρήματα των άλλων, παύει να γίνεται ανεκτή. Είναι ανυπόφορο».

«Χθες μιλήσαμε για τα 50 χρόνια της Δημοκρατίας, είπαμε ότι έχουμε βελτιώσει τον κοινοβουλευτισμό και δεν θα επιτρέψω σε οποιονδήποτε κύριο Πολάκη να βυθίζει την εικόνα μας συνεχώς προς τον βούρκο του. Αν έχει επιλέξει αυτόν τον βούρκο, ας τον χαρεί μόνος του. Ο Κανονισμός της Βουλής, δεν έχει γίνει για τύπους σαν τον κ. Πολάκη, έχει γίνει για ανθρώπους που στιγμιαία και επ’ ευκαιρία παραφέρονται και τυγχάνουν μιας αποδοκιμασίας» κατέληξε στην παρέμβασή του ο κ. Τασούλας.

Η ανακοίνωση της διαγραφής του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος

Με εισήγηση του Στέφανου Κασσελάκη, ο Σωκράτης Φάμελλος έθεσε εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, τον Παύλο Πολάκη μετά το επεισόδιο που δημιούργησε νωρίτερα στη Βουλή. Η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ μετρά πλέον 35 βουλευτές, ενώ οι ανεξάρτητοι έφτασαν τους 13.

Στην ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Μετά από εισήγηση του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη, ο Παύλος Πολάκης τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από τον πρόεδρο της ΚΟ, Σωκράτη Φάμελλο».