Επεισόδιο προκλήθηκε πριν τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ του προέδρου της ΚΟ, Σωκράτη Φάμελλου και του Παύλου Πολάκη, ο οποίος παρότι διεγραμμένος από την Ομάδα πήγε κανονικά στη συνεδρίαση.

«Παύλο, δεν είσαι πλέον μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, δεν μπορείς να πάρει μέρος στη διαδικασία» φέρεται να του είπε ο Σωκράτης Φάμελλος, με τον Παύλο Πολάκη να του απαντά: «’Ημουν, είμαι και παραμένω ΣΥΡΙΖΑ».

Λίγο νωρίτερα ο Σωκράτης Φάμελλος είχε ανακοινώσει από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, μετά από επικοινωνία του με τον πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη, τη διαγραφή του κ. Πολάκη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Αιτία ήταν ότι ο κ. Πολάκης μίλησε άσχημα σε συνεργάτες υπουργών που σύμφωνα με την δική του δήλωση «ειρωνεύονταν όταν μιλούσε στην συνεδρίαση επιτροπής της Βουλής».

Ο πρόεδρος της Βουλής του επέβαλε ποινή. Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο κ. Πολάκης είπε: «Θα το ξαναέκανα. Ποινή έπρεπε να βάλλει στους συνεργάτες των υπουργών που κορόιδευαν». Το επιχείρημά του το επανέλαβε ξανά στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πρόσθεσε πως «όταν το δάχτυλο δείχνει το φεγγάρι εσείς κοιτάτε το δάχτυλο».