Ο Λονδρέζος Rich McCor έχει και στο παρελθόν «παίξει» με μνημεία και τοπόσημα, προσθέτοντας στις φωτογραφίες σχέδια κομμένα σε μαύρο χαρτί και δημιουργώντας εν τέλει εντελώς διαφορετικό αποτέλεσμα. Έτσι, έχουμε δει για παράδειγμα να κάνει το London Eye ποδήλατο.

Το τελευταίο 6μηνο ωστόσο ο 29χρονος έχει πλέον επεκτείνει τη «δράση» του και σε παγκόσμια μνημεία ή μέρη εκτός Βρετανίας, παρεμβαίνοντας και πάλι μόνο με ψαλίδι και χαρτί.

Στις τελευταίες δημιουργίες του, το άγαλμα του Ιούλιου Καίσαρα στο Λας Βέγκας βγάζει… selfie και στο Val D’Isere ένα κοριτσάκι κρατάει το φεγγάρι σαν μπαλόνι.

«Όλα άρχισαν από το Λονδίνο αλλά πλέον έχω ταξιδέψει και σε πολλά μέρη, όπως το Χονγκ Κονγκ, η Σιγκαπούρη, η Γαλλία, η Νέα Υόρκη και το Λας Βέγκας. Είναι υπέροχο να μεταμορφώνεις οικεία μνημεία σε κάτι εντελώς διαφορετικό και είναι πολύ διασκεδαστικό να βλέπεις πώς αντιδρά ο κόσμος όταν σε βλέπει.

Ο Rich, που άφησε τη δουλειά του για να γυρίσει τον κόσμο κάνοντας το χόμπι του, είδε τις φωτογραφίες του να γίνονται πέρσι viral.

Η αγαπημένη του φωτογραφία είναι αυτή που το Άγαλμα της Ελευθερίας κάθεται κάτω από τη… μπάρα, αν και όπως εξομολογείται την έφτιαξε με ρέπλικα του αγάλματος στο Λας Βέγκας επειδή δεν μπορούσε να πετύχει τη σωστή γωνία με το κανονικό άγαλμα στη Νέα Υόρκη.

photographer2
Λας Βέγκας
photographer3
Νέα Υόρκη- Λας Βέγκας
photographer4
Σιγκαπούρη
photographer5
Χονγκ Κονγκ
photographer6
Γαλλία
photographer7
Χονγκ Κονγκ
photographer8
Λας Βέγκας
photographer10
Νέα Υόρκη
photographer11
Γαλλία
photographer12
Λονδίνο
photographer13
Λονδίνο
photographer1
Λας Βέγκας
photographer14
Ο φωτογράφος

photographer9