«Η άνοδος της κατάταξης του Χρηματιστηρίου Αθηνών με προοπτική την επιστροφή του στις αναπτυγμένες αγορές από τον οίκο FTSE Russell αποτελεί σημαντική είδηση για την Ελλάδα. Είναι αποτέλεσμα των θετικών εξελίξεων στην οικονομία, των ευοίωνων προοπτικών που διαφαίνονται και των στοχευμένων πρωτοβουλιών της κυβέρνησης στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης.

«Ενδεικτικά, αναφέρω την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ, την εισαγωγή των μετοχών του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος στο Χρηματιστήριο Αθηνών, την πώληση μετοχών της Helleniq Energy. Ιδιαίτερη σημασία έχουν οι εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα, όπως η ολοκλήρωση της αποεπένδυσης του ΤΧΣ από τις συστημικές τράπεζες και οι πρωτοβουλίες για τον πέμπτο τραπεζικό πυλώνα.

Το Ελληνικό Χρηματιστήριο προχωρά προς την κατεύθυνση ένταξής του στις κορυφαίες διεθνείς κεφαλαιαγορές, γεγονός που ανοίγει τον δρόμο για εισροή κεφαλαίων, βελτίωση των χρηματοδοτικών δυνατοτήτων για εισηγμένες επιχειρήσεις, ενίσχυση των επενδύσεων και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».