Χάρη στο διαδίκτυο δεν είναι πλέον ανήκουστο για τους ανθρώπους να ερωτεύονται χωρίς να έχουν ειδωθεί ούτε μια φορά. Μερικοί μάλιστα ισχυρίζονται πως η γραπτή επικοινωνία αποτελεί για εκείνους ένα πιο ελκυστικό «χαρτί» απ’ ότι η πρώτη ματιά. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που η πρώτη επικοινωνία ξεκινά με ένα φιλί χωρίς να έχεις καν αντικρίσει το μελλοντικό έτερό σου ήμισυ; Αυτή ακριβώς την απάντηση προσπάθησε να δώσει ο παραγωγός του παρακάτω βίντεο.

Ο Jordan Oram, ένας κινηματογραφιστής από το Τορόντο, με τη βοήθεια οκτώ αγνώστων μεταξύ τους ανθρώπων δημιούργησαν το βίντεο με τίτλο «Φίλα με τώρα, γνώρισε με αργότερα» ( Kiss Me Now Meet me Later), εμπνεόμενοι από παρόμοια project που έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς.

«Έχουν κυκλοφορήσει κατά καιρούς διαδικτυακές παρωδίες που δεν δείχνουν γιατί οι άνθρωποι φιλιούνται», εξηγεί ο Jordan στο βίντεο. «Κι αν ο λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι φιλιούνται γίνει κάτι παραπάνω… Αν οι άνθρωποι γνωρίζονταν μετά το πρώτο φιλί; Πως θα ήταν άραγε αυτό το φιλί;Πως θα σου φαινόταν να συναντούσες κάποιον να τον φιλούσες και μετά να σύστηνες τον εαυτό σου και να γνωριζόσασταν καλύτερα».

Οι εθελοντές του βίντεο χωρίστηκαν σε 4 ζευγάρια, κάθε ένα από τα οποία έκλεισε με κορδέλα τα μάτια του και στη συνέχεια τοποθετήθηκαν μπροστά στην κάμερα. Αμήχανοι μικροί διάλογοι και ησυχία ακολούθησε . Τα ζευγάρια αντάλλαξαν ονόματα, αστεία και μοιράστηκαν το πώς ήταν η διαδρομή τους προς το στούντιο εκείνο το πρωινό.

Όταν ενημερώθηκαν πως δεν μπορούν να βγάλουν την κορδέλα, μια κυρία φάνηκε λίγο αρνητική με την υλοποίηση του project. «Αγγίξτε ο ένας τον άλλο» παρότρυνε ο σκηνοθέτης.

«Δεν θέλω» απαντάει η γυναίκα και ο παρτενέρ της κάνει μια γκριμάτσα δυσαρέσκειας καθώς τραβά τα απλωμένα ήδη χέρια του προς τα πίσω. Όταν αρχίζουν να αγγίζονται αδέξια ο πάγος φαίνεται να σπάει. Αφότου αισθανθούν άνετα με τον παρτενέρ τους το «παιχνίδι» ξεκινά.

«Μπορείς να με αγκαλιάσεις αν θέλεις» λέει η γυναίκα στον άνδρα καθώς εκείνος την πλησιάζει αναζητώντας τα χείλη της.

«Α μπορώ, ωραία, ευχαριστώ πολύ» απαντά εκείνος, μια απάντηση που υπό άλλες συνθήκες θα θεωρούνταν τουλάχιστον ξενέρωτη.

Για κάθε ένα από τα ζευγάρια , η προσέγγιση ξεκινά ήρεμα, το φιλί έρχεται σιγά-σιγά, αλλά από εκεί κι έπειτα μέχρι και το τελευταίο λεπτό κάθε ζευγάρι φιλά τον παρτενέρ του με πάθος.

«Ας φιληθούμε ξανά» φωνάζει μια ενθουσιασμένη νεαρή καθώς τραβά το πρόσωπο του παρτενέρ της κοντά της.

Τελικά τα ζευγάρια πληροφορήθηκαν πως μπορούν να βγάλουν την κορδέλα από τα μάτια τους και να δουν επιτέλους τον παρτενέρ τους. Τότε ήταν που η αμηχανία επέστρεψε. Γέλια χαμόγελα και χειραψίες μιας και τότε επισήμως συστήνονταν ακολούθησαν τη μεγάλη αποκάλυψη. «Εισαι πολύ όμορφη είπε ένας από τους συμμετέχοντες στην παρτενέρ του, ενώ εκείνος της τολμηρής γυναίκας που ζήτησε δεύτερο φιλί δήλωσε με χαμόγελο : « χαίρομαι που πήρες την πρωτοβουλία και ζήτησε να με φιλήσεις και δεύτερη φορά».